Personalitatea zilei: Banu Ozden

Banu Ozden nu este cu siguranţă o persoană obişnuită. În general  cancerul provoacă teamă, sau chiar sentimente de disperare, iar atunci când cineva este diagnosticat cu această boală, are impresia că lumea s-a sfârşit. Banu este  însă una dintre persoanele care au demonstrat contrariul. După ce a fost diagnosticată cu cancer la sân, a pus bazele propriei sale afaceri.

Totul a început  în timp ce aceasta făcea calculele facturilor medicale şi îşi analiza documentele necesare asigurării medicale. Deşi s-a pierdut printre termeni medicali şi alte detalii, care nu faceau parte din aria ei profesională, aceasta a remarcat că suma de pe facturi depăşeşte preţul pe care aceasta considera că trebuie să îl acopere cu aproximativ 4000 de dolari. În urma detectării acestor greşeli financiare, Banu a creat un serviciu web SmartMedicalConsumer.com, pentru a-i ajuta pe toţi cei care au neclarităţi privind facturile medicale.

Înainte de a fi diagnosticată cu cancer, Banu ocupa un post de manager în domeniul IT. Site-ul SmartMedicalConsumer.com a fost lansat în 2007, la 6 ani, după ce aceasta a început să lucreze la acest proiect. Aplicaţia poate detecta diverse erori financiare ale facturilor medicale şi reprezintă primul program online de acest tip. În plus fiecare utilizator îşi poate planifica deciziile medicale pe termen lung sau scurt, cu ajutorul programului care va calcula eficient sumele de bani necesare.

Cristina Mîrzoi

Sursa foto: nytimes.com -MARCI ALBOHER