Moduri “picante” de a depăşi efectele depresiei

Depresia poate avea efecte devastatoare în multe domenii ale vieţii, iar când este vorba despre intimitatea din dormitor, lucrurile devin şi mai complicate. Depresia te poate determina să îţi pierzi interesul pentru viaţa sexuală, iar medicamentele care tratează depresia au şi ele efecte secundare în ceea ce priveşte activitatea sexuală.

Iţi propunem câteva moduri prin care îţi poţi schimba viaţa sexuală:

Lasă la o parte miturile din dormitor

Basmele din dormitor, precum poveştile despre sex care cresc presiunea psihică şi fac să pară imposibil să ajungi la acelaşi standard şi practic să ai o activitate sexuală împlinită, sunt cele care contribuie semnificativ la efectele secundare sexuale ale depresiei. Realitatea? Nimeni din cei care pe îi cunoşti nu face un sex extraordinar tot timpul! Şi o viaţă sexuală adevărată nu înseamnă să ai orgasm de fiecare dată.

Caută rădăcina problemei tale

Cea mai bună modalitate de a depăşi depresia şi efectele negative asupra vieţii sexuale este tratamentul. Dincolo de medicamente, poţi încerca şi metode non-farmaceutice, precum terapia cognitiv comportamentală (o metodă de tratament care se adresează gândurilor negative, concentrându-se, în acelaşi timp, pe comportamentele pozitive).

Efectul nu este imediat, dar poate fi util în gestionarea depresiei şi a consecinţelor sexuale derivate din aceasta. Poţi să reduci factorii de stres, pentru că şi aceştia interferează cu viaţa ta sexuală!

Creşte-ţi ritmul inimii

Cercetări preliminare au arătat că activitatea fizică timp de 20-30 de minute ar putea fi exact ce ai nevoie pentru creşterea libidoului. Exerciţiile fizice pot stimula atât sănătatea emoţională, cât şi „cheful” de sex, un antrenament bun face sângele să circule mai repede în organism şi să elibereze substanţe chimice care ajută la îmbunătăţirea stării tale de spirit şi  te face să te simţi mai bine în pielea ta, datorită faptului că vei arăta mai bine fizic.

Crema cu estrogen

Pentru femeile care iau antidepresive, un potenţial efect secundar sexual este pierderea sensibilităţii în zona genitală. Cu toate acestea, crema cu estrogen, aplicată direct pe labii, poate îmbunătăţi sensibilitatea la stimulare, pentru unele femei. Însă, înainte de a încerca o cremă cumpărată de la farmacie, este bine să îţi consulţi medicul sau ginecologul.

Lubrifiantul

Femeile care se excit mai greu din cauza depresiei sau a tratamentului pot prezenta uscăciune vaginală, care face ca sexul să fie mai dureros. Pentru a o trata, există cea mai rapidă soluţie, lubrifiantul care, în zilele noastre, este uşor de găsit, de cumpărat şi de utilizat!

Un preludiu mai lung

Efectele sexuale secundare ale depresiei şi ale tratamentului împotriva depresiei sunt extrem de personale, astfel că, pentru unele persoane, s-ar putea ca excitaţia să dureze mai mult timp. Alocă-ţi timp şi experimentează ca să afli ce te face să te simţi bine. Puţini oameni se plâng când preludiul durează mai mult, iar pentru partener, de asemenea, totul va deveni mai incitant!

Discută cu medicul tău

Cu siguranţă, o discuţie cu doctorul tău despre depresie şi sex te poate face să te simţi destul de incomod, însă acest lucru nu este ceva necunoscut pentru ei şi îţi pot prescrie mai multe medicamente care îţi pot schimba activitatea sexuală.

Dacă antidepresivele tale îţi cauzează efecte secundare sexuale, medicul ar putea reduce doza sau ar putea să îţi schimbe tratamentul. Medicamente stimulatoare precum Viagra pot îmbunătăţi viaţa sexuală atât a bărbaţilor, cât şi a femeilor.

Depresia nu este o stare de slăbiciune şi nici ceva care trece simplu şi uşor. Este important să iei în serios această boală, mai ales că efectele secundare pot fi destul de grave, iar ele îţi pot reduce activitatea în orice domeniu, atât personal, cât şi profesional.

Bianca Radu

Sursa foto:

abilitytofocus.com

idiva.com