Jaguar XFR- fiara britanică

Cu acelaşi nume ca un fioros animal de pe continetul american care aparţine familiei felinelor, Jaguar este o marcă de maşini de lux care a apărut în anul 1935 în Marea Britanie, începând să fie comercializat şi în România din 2004. Cu un design îndrăzneţ, maşinile produse de Jaguar câştigă fani în fiecare an datorită modelelor superbe pe care le produce. Modelul XFR este cel mai nou din 2012 şi are un design inspirat după limbajul curajos caracteristic mărcii britanice.

Capota şi aripile faţă care încorporează noi guri de aerisire laterale triunghiulare dau maşinii un aspect mult mai musculos. Vârf de gamă, Jaguar XFR primește propriul său design unic pentru a sublinia potențialul său de performanță, în timp ce o opţiune „aerodinamică”  este disponibilă pe toate variantele de echipare pentru o performanţă nelimitată.

Farurile acum încorporează şi funcția cu xenon, tehnologie care le permite să fie mult mai subţiri şi mai compacte, oferind în același timp o rezoluție mai mare a fasciculului de lumină. Ele încorporează şi LED-uri care pot fi folosite pe timpul zilei, iar lumina ia forma semnăturii Jaguar „J-Blade” pentru o recunoaștere instantanee. Design-ul lămpilor spate a fost în întregime reînnoit și acum se extind pe porțiunea centrală a capacului portbagajului. Aceste unități noi sunt acum full-LED pentru funcțiile de oprire.

Pot fi selectate trei culori noi de vopsea și jante de aliaj cu dimensiunea de la 17 la 20 de inch care oferă ultimele retușuri la designul revizuit.

Cu o capacitate de  510 cai putere reuşeşte să atingă 100 km/h în 4,9 secunde secunde şi poate ajunge până la o viteză maximă de250 km/h. Compatibil Euro 5, reuşeşte să emită 149 g/km de dioxid de carbon, făcându-l foarte prietenos cu mediul . Cu o cutie de viteze ZF automată cu 8 trepte, motorul se comportă bine la orice viteză. Transmisia adaptată în mod specific într-o aplicaţie Jaguar oferă o serie de beneficii, inclusiv acceleraţie îmbunătăţită şi economie.

La toate modelele Jaguar XF diesel sunt reduse emisiile de CO2 ale motorului V6 de 3.0 litri și este îmbunătățit consumul de carburant cu 44.8mpg. Odată cu debutul său echipat cu motor diesel de 2,2 litri, noul Jaguar a primit şi sistemul Intelligent Stop/Start- prima dată când apare pe o maşină diesel premium. Acest lucru închide automat motorul in doar 300 milisecunde atunci când mașina se oprește, în scopul de a îmbunătăți economia de combustibil și emisiile de CO2 cu 5-7 %.

Nici intervenția șoferului este necesară în această etapă, datorită software-ului de management al motorului care analizează o serie de factori complecși, în scopul de a decide când poate fi oprit motorul în condiții de siguranță. Cu un tandem Solenoid Starter şi cu o baterie secundara dedicat instantaneu, motorul repornește de îndată ce piciorul conducătorului auto eliberează pedala de frână şi apasă acceleraţia.

Pe noul Jaguar XF sunt oferite trei sisteme audio noi, reprezentând un upgrade semnificativ faţă de cele disponibile anterior. Puterea lor este de 1200W, având 17 difuzoare premium de la British audio Bowers & Wilkins.

„XF a fost pe bună dreptate recunoscut ca un automobil de chintesența Jaguar. Este motivat, dar elegant, cu intenții sportive inerente în designul său. Pentru cea mai recentă versiune am fost capabili să evoluăm și să sporim caracterul de performanță pentru a face din XF, maşina ce mai dinamică în mod vizibil din clasa sa ” a afirmat Ian Callum, directorul de design al Jaguar Cars.

Sursă foto: netcarshow.com