New arrival – Blackberry Z10 în competiție cu Iphone 5

Blackberry dorește să atace piața smartphone-urilor cu un nou model, Blackberry Z10, intrând astfel în competiție directă cu Iphone 5 sau Samsung S3.

Printre cele mai importante proprietăți ale telefonului se remarcă ecranul touchscreen capacitiv de 4,2 inch cu o rezoluție de 1280×768. Blackberry Z10 beneficiază de asemenea de un procesor dual-core de 1,5 GHz, chip Snapdragon S4 Plus față de Iphone 5 care are un procesor A6 dual-core de 1,3 GHz.

O altă caracteristică importantă a lui Z10 este memoria RAM de 2 GB, dublă față de cea a competitorului Iphone 5. Această trăsătură va bucura utilizatorii obișnuiți cu multi-tasking-ul.

Atât Blackberry Z10 cât și Iphone 5 au integrate o cameră de 8 Megapixeli, însă Blackberry surclasează competiția printr-o cameră frontală pentru apeluri video de 2 Megapixeli față de 1,2 Megapixeli ai modelului Iphone. Bateria modelului Z10 are o capacitate de 1800 mAh, iar Iphone 5 vine cu o capacitate de 1440 mAh.

Smartphone-ul vine cu un nou sistem de operare numit Blackberry 10, de unde-i vine și numele. Blackberry World  vine în întâmpinarea utilizatorilor cu aproximativ 70.000 de aplicații, net inferioare față de ale competitorului Apple, Android sau Microsoft. Aplicațiile pe care le oferă Blackberry reprezintă circa 10% din totalul pe care îl au celelalte companii. Din Blackberry World lipsesc câteva programe importante precum Youtube, Google Maps, Instagram, Snapchat.

După prezentarea acestor caracteristici, putem afirma că Blackberry Z10 se află deasupra concurenței, venind de asemenea pe piață cu un preț competitiv anunțat, de circa 200 de dolari cu abonament pe doi ani în rețelele americane AT&T, Verizon, T-Mobile sau Sprint.

Deși suferă la capitolul aplicații într-o piață care este în continuă creștere, proaspăta numire a cântăreței Alicia Keys în poziția de Global Creative Director în cadrul Blackberry poate va ajuta la creștea awareness-ul modelului și va impulsiona vânzările acestui smartphone.

Moisa Robert

Sursa foto: google.com