New York Cheesecake by Popup Dinner

Ingrediente

Blatul

600 g biscuiti digestivi sfaramati marunt
100 g zahar tos
180 g unt topit
2 lingurite scortisoara (optional)
Umplutura
2 x plic gelatina fara aroma
120 ml apa rece
900 g branza cremoasa, marca Philadelphia
250 g zahar
praf sare
400 g smantana grasa
400 g smantana dulce, pentru frisca

Toppingul de afine
400 g afine (sau zmeura, capsuni, piersici ori alte fructe)
4 linguri apa
200 g zahar tos

Preparare:

• Faramitati biscuitii intr-un robot de bucatarie. Sau puteti sa-i puneti intr-o punga cu inchidere etansa si sa-i sfarmati cu o conserva de supa sau un sucitor.
• Puneti intr-un castron mijlociu biscuitii sfaramati si zaharul, adaugand untul topit, si amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza si formeaza o pasta. Daca doriti, se poate adauga scortisoara dupa gust.
• Ungeti cu unt o tava rotunda de tarta cu diametrul de 20-23 cm si puneti o folie de aluminiu, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca (se poate pune o hartie de copt, pentru a usura taierea si scoaterea blatului din tava). Presati bine pasta pe fundul si pe laturile tavii (aproxiamtiv 2,5 cm), folosind spatele unei linguri sau fundul unui pahar. Cat timp pregatiti umplutura, acoperiti aluatul cu folie de plastic si puneti-l un frigider, ca sa se raceasca.
• Diluati gelatina in apa rece, amestecati la foc mic pana se dizolva. Bateti branza Philadelphia cu mixerul sau cu telul pana devine o crema moale. Adaugati incet gelatina, amestecand pana ce compozitia devine omogena. Adaugati zaharul si sarea si continuati sa amestecati pana compozitia devine usoara si pufoasa.
• Intr-un castron curat, bateti smantana dulce pentru frisca pana se intareste. Turnati smantana grasa peste frisca obtinuta, apoi adaugati incet amestecul de smantana in compozitia cremoasa de Philadelphia.
• Turnati totul peste blatul de biscuiti si uniformizati suprafata cremei. Puneti la frigider pana se intareste (minimum 4 ore sau, mai bine, peste noapte).
• Puneti intr-o tigaie la foc mediu o treime din afine, cu doua linguri de apa si 100 g de zahar, pana cand zaharul se topeste si afinele se sfarama. Cand amestecul fierbe, invartiti tigaia, pentru a distribui uniform lichidul. Continuati sa fierbeti la foc mediu, pana cand compozitia se ingroasa si se transforma intr-un sirop inchegat. Strecurati siropul intr-un castron, aruncati afinele fierte si lasati siropul sa se raceasca la temperatura camerei. Adaugati, in sirop, afinele crude ramase. Amestecati si puneti la frigider

Sfat:

• Pentru topping, cantitatea de ingrediente se poate dubla. Pentru servire, treceti intai paleta de jur-imprejurul prajiturii inainte sa indepartati usor marginea tavii. Mutati apoi usor prajitura pe un platou plat, fara bordura. Daca ati folosit hartie de copt, taierea si ridicarea se vor face mai usor. Turnati apoi afinele reci si siropul peste Cheesecake si serviti rece. Inainte sa taiati prajitura, introduceti cutitul in apa fierbinte.

Material preluat http://popupdinner.blogspot.ro/

Adresa: Ghe. Dem Teodorescu nr. 11-13, Delea Noua, Sector 3

  • Bukarest, Bucuresti, Romania