O altfel de Bulgaria

În ultimii ani, Bulgaria a devenit una dintre destinațiile preferate de români. Fie că fug de prețurile exorbitante pe care litoralul românesc le are, fie că doresc să facă o schimbre de peisaj, dar în același timp să nu fugă atât de departe de casă, Bulgaria este o țară care a primit cu brațele deschise turiștii români care doresc să aibe parte de o vacanță plăcută și nu atât de costisitoare. Pentru foarte mulți turiști, principaliile destinații ale Bulgariei sunt cunoscutele Nisipuri de Aur, Albena sau Sunny Beach. Pentru astăzi vă propunem alte două destinații nu atât de cunoscute publicului larg, dar care, în mod cert, trebuie văzute. Este vorba despre stațiunea Sozopol și stațiunea Kavrana

Sozopol se află în sudul litoralului bulgăresc la doar 34 km de Burgas, pe o peninsulă din Marea Neagră, fiind una dintre cele mai pitorești stațiuni ale Bulgariei și de ce nu din Europa.  Simbolul orașului Sozopol este ancora, acesta fiind un port turistic destul de dezvoltat unde acostează ambarcațiuni de toate tipurile, de la vase de croazieră, până la micuțele bărci ale localnicilor. Sozopol este atestat cu o vechime de peste 2800 de ani, fiind cunoscut în trecut sub denumirea de Apollonia Pontica. El se remarcă prin cadrul natural și prin arhitectura vechiului oraș.

Odată ajunși aici, turiștii pot opta între patru mari plaje, fiecare diferențiându-se prin particularitățiile ei. La nord de oraș se  află palaja Zlatana Ribka sau „Peștișorul de Aur” cu o lungime de aproximativ 1000 de metri unde te poți bucura de  diverse activități sportive precum windsurfing , scubadiving sau kitesurfing. O altă plajă frumoasă și interesantă este plaja Central care, deși este mică are avantajul de a se afla în centrul stațiunii, atrăgând foarte mulți vizitatori. Dacă vrei să ai parte de o vacanță în stil modern trebuie să ajungi pe plaja Harmani care este împânzită de beach –baruri și terase elegante. Nu în cele din urmă, Plaja Kavatsi, la cca. 2-3 km e centrul stațiunii îți oferă discreție și liniște.

Restaurantele din Sozopol îți pun la dispoziție o mulțime de delicatese culinare pentru toate buzunarele, dintre care nu trebuie să ratezi tarator, chuski na sirene, kavarma, snejanka sau shashlik. În ceea ce privește cazarea, hotelurile din această stațiune dispun de o gamă diversificată de oferte de unde poți alege între hoteluri de 2, 3 și 4 stele până la case de oaspeți, pensiuni sau vile. Prețurile variază între 8 Euro de persoană/noapte pentru casele de oaspeți, vile și pensiuni și se pot duce până la 50 de Euro de persoană/noapte în cazul hotelurilor de 4 stele.

Kavarna este un mic orășel de pe malul litoralul de nord al Mării Negre, situat la doar 38 de km de granița cu România. Numele orașului provine de la Kavurn- numele principelui indeoenent din secolul al XIV-lea.

Kavarna se distinge printr-un mic port de yahturi, o plajă largă și nisipoasă plasată în interiorul unul golf pictoresc. În zonă există 12 izvoare de apă minerală, iar în zilele toride de vară, localnicii spun că pot fi admirați delfini în zonele din apropiere. La o distanță de doar 3 km Kavarna, pot fi văzute ruinele orașelor mediavele și ale unei cetăți Romane. În ultimul timp, din ce în ce mai mulți turiști optează pentru acestă destinație de a-și petrece vacanța, combinând confortul modern cu atmosfera pitorească a orașului. Kavarna este  un loc ideal pentru iubitorii de golf, aici putând găsi trei terenuri de golf profesioanale în zona dintre orasele Balchik si Kavarna.

Dacă vrei să bei un cocktail interesant îți recomandăm barul Blue Sky unde te poți relaxa și asculta muzică bună. Legat de cazare, stațiunea Kavrana îți pune la dispoziție o serie de hoteluri și vile. Poți alege între Hotelul Topola Skies Golf & Spa Resort  de 4 stele sau dacă preferi ceva mai ieftin,  poți opta pentru Vila Allegra de 3 stele.

Așadar, să nu mai stăm pe gânduri și să dăm fuga până în Bulgaria.

Material realizat de Vacaru Ionela

Sursa foto: pinterest.com