O calatorie in Grecia Culinara incepe la MEZE TAVERNA

De-a lungul vremii au existat numeroase cercetari cu privire la istoria și originile conceptului „meze”. „De unde provine?” sau „Cine a fost initiatorul?” sunt doar cateva din intrebarile care aveau nevoie de un raspuns. Dovezile descoperite ne conduc pana in Antichitate, la Inceputurile istoriei consemnate, la simpozioanele lui Socrate si discursurile lui Platon.

DSC_4417

Azi, „mezés” (μεζές) sunt considerate ca facand parte dintr-o ramura speciala a bucatariei grecesti. Cuvantul in sine deriva din persanul “maza”, insemnand gust. Principalul scop al fiecarui meze este să complementeze, sa trezeasca si sa accentueze simturile. Menirea sa este aceea de a va purta intr-o adevarata aventura gastronomica impreuna cu prieteni, zambete si povesti. Noi, la Meze Taverna, folosim doar cele mai bune ingrediente: feta de la o mica ferma de familie deschisa in 1949 in Elasonas, iaurt grecesc taranesc, carne de vita din regiunea de munte Holomandas, carne de miel din Sikia, peste proaspat pescuit traditional in marea Egee, oregano salbatic cules doar in Septembrie din padurile Halkidiki.

DSC_4443

Meze inseamna bucuria de a imparti! Asa ca am decis sa lansam noul meniu Meze Taverna alaturi de prieteni dragi, degustand noile preparate special concepute pentru sezonul de toamna-iarna. Printre preparatele cele mai apreciate din noul meniu putem mentiona:

Meze: Feta ekane parathyro – Branza feta din Elassona, facuta pane si servita cu dulceata de rosii si Htapodi salata – Salata de caracatita cu lime, patrunjel, si ceapa rosie..

DSC_4444 DSC_4446 DSC_4447 DSC_4448

Preparte la gratar: Mpifteki – Chiftelute din carne umplute cu feta la gratar, servite cu sos de branza si patates dentrolivano si Kotopoulo me beikon – Frigarui de pui invelite in bacon, servite cu crema de iaurt picant , salsa de rosii si pita greceasca la gratar.

O noua categorie de supe si ciorbe traditional grecesti precum Garidas Soupas – supa crema de legume cu creveti sau Garidas Soupas A’la grec  – Traditionala ciorba greceasca de creveti, reinventata in stilul Meze.

DSC_4626 DSC_4442

Preparatele delicioase din noul meniu Meze Taverna au fost servite invitatilor nostri in farfurii personalizate de Colorate Boutique – un proiect nascut din dorinta de a da viata unor obiecte aparent simple. Ioana Stanescu, fondatorul conceptului, reuseste sa transpuna stari de spirit si voie buna in toate lucrarile ei, fie ca e vorba de arta murala, fie ca e vorba de decorarea unor obiecte aparent banale cu un maxim de creativitate si culoare.

La lansarea noilor preparate din meniu, au fost prezentate vinurile cramei GRAMMA – Aligote si Cuvee Visan Alb. Un vin special ce este recomandat des la meze picante este Aligote – un vin cu tenta minerala, cu tipicitate de soi si miros de pamant reavan cand vinul este tanar. Este adesea numit un „vin de sete”. GRAMMA este vinul conversatiei. Un brand inspirat din puterea vinului de a lega conversatii dintre cele mai interesante, de a da frau liber limbajului si de a inspira la povesti care mai de care mai savuroase.

DSC_4459

Va recomandam sa incepeti cu gusturile usoare, urmate de cele picante si pentru final sa le alegeti pe cele mai echilibrate. Nu uitati sa incercati  si Ouzo, bautura specifica Greciei pentru a completa experienta delicioasa la Meze Taverna!

DSC_4659

Va dorim o calatorie placuta in Grecia culinara!

MEZE TAVERNA

Str Nicolae Tonitza, nr 6, Centrul Vechi, Bucuresti

www.mezetaverna.ro

www.facebook.com/mezetavernabucuresti

www.instagram.com/mezetaverna