Olfactive Studio, un concept unic în parfumeria artistică

Olfactive Studio, un concept unic în parfumeria artistică, reprezintă transpunerea artei fotografiei în emoţii olfactive.
Este prima dată când parfumierii au lucrat împreună cu fotografi, pentru a-şi găsi inspiraţia în operele lor. Ei simt imaginile şi le captează esenţa.
Olfactive Studio creează o lume olfactivă excepţională, cu o personalitate puternică şi distinctă, o lume a intuiţiilor şi a emoţiilor.

Conceptul a luat naştere din dorinţa de a crea un brand de nişă, modern şi ancorat în prezent.
Stabilită iniţial în jurul paginii de Facebook “Le Blog du Parfum qui n’existe pas (encore)!”, comunitatea de 5000 de membri a fost strânsă pe http://olfactivestudio.com/

Celine Verleure

Născută în Franţa, lângă Chambord, Celine şi-a petrecut copilăria aproape de natură.
Pierre Broc, creatorul parfumurilor Kenzo, i-a insuat pasiunea pentru parfumuri, devenind mentorul său. La 28 de ani, a creat Kenzo Jungle împreună cu parfumierii Dominique Ropion şi Jean-Louis Sieuziac, apoi l’Eau par Kenzo împreună cu Olivier Cresp.

Pasiunea lui Celine este întreţinută de călătoriile pe care le face: a urmat cursuri de caligrafie japoneză la Tokyo şi a stat mai multe luni în India – iubeşte Pondichery şi intensitatea subconştientului. Plecând de la Capul Verde, a navigat de-a lungul Atlanticului, călătorind în Africa de Sud, şi s-a îndrăgostit de Rio de Janeiro, unde a locuit timp de doi ani.

Însă îi lipseau parfumurile şi, după ce a lucrat câţiva ani pentru L’Oreal, a decis să lanseze “Blogul parfumului care nu există (încă)!” pentru a da naştere unui nou brand de parfumuri, cu ajutorul intuiţiei comune a comunităţii online.
Era ca şi cum Antoine de Saint Exupery i-ar  şoptit: “Transformă-ţi viaţa într-un vis şi visul în realitate.”

CHAMBRE NOIRE

În camera obscură umbrele sunt promisiuni. Izolat în acest spaţiu, se afla ceva din tărâmul intimităţii şi al secretelor. Prinde formă ritualul unor îndrăgostiţi. Este nevoie de răbdare şi atenţie pentru că vraja să aibă loc, iar întunericul să dispară.
Note de vârf: schinus
Note de mijloc: iasomie, papyrus, violetă, tămâie, prună
Note de bază: santal, paciuli, mosc, vanilie, piele
Preţ 100ml: 590 RON

AUTOPORTRAIT

Intim şi profund, Autoportrait este parfumul pe care îl porţi pentru tine însăţi, cel ce rezonează cu armonia ta interioară. Un prieten, o reflexie a ta, familiară şi caldă, în care îţi redescoperi spiritul şi liniştea interioară.
Autoportrait te cucereşte în timp ce îşi dezvăluie nenumăratele sale faţete.
Note de vârf: bergamota, elemi
Note de mijloc: benzoe siam, tămâie, mosc
Note de bază: muşchi de stejar, cedru, vetiver
Preţ 100ml: 590 RON

STILL LIFE

Un parfum festiv cu o strălucire aparte, Still Life este o celebrare a vieţii! Un parfum luminos şi surprinzător ce va invita la o petrecere cu stil, ce abundă în cocktailuri exotice.
Strălucirea este dată de yuzu japonez, acompaniat de o infuzie de piper rar, rom şi esenţe lemnoase calde. Un contrast puternic între prospeţimea efervescentă şi notele calde, recomfortante.
Un parfum al contrastelor, energic şi viu!
Note de vârf: yuzu, elemi
Note de mijloc: piper roz, negru şi Sichuan
Note de bază: rom, cedru, ambrox
Preţ 100ml: 590 RON