Ombre hair- “pentru unii un vopsit eşuat, pentru alţii un deliciu"

Ce au în comun Jessie J, Miley Cirus, Gwyneth Paltrow sau Rachel Bilson în această perioadă? Răspunsul este simplu: modul în care şi-au vopsit părul. Stilul ombre hair este o tendinţă actuală în metodele de colorare a părului. Cu o denumire sugestivă („ombre” înseamnă în franceză „umbră”), această metodă câştigă tot mai mult teren în prezent.

În fond, această metodă presupune vopsirea părului mai închis la rădăcini şi din ce în ce mai deschis spre vârfuri. Părul în degrade, cum este denumit în română, avantajează pe oricine şi are un aspect spectaculos. Deşi pare destul de uşor de obţinut de acasă, vă sfătuim să apelaţi la un specialist pentru acest tip de colorare, întrucât tehnica prin care se obţine este specială (pentru ca degradeul să curgă fluid, să pară firesc, să nu fie un calup decolorat inestetic).

Acest stil se poate face de la inchis la deschis, de la deschis la inchis sau de la culoarea naturala la una pe care ti-o doresti depinde de placerea fiecaruia, după cum spune hairstylistul George Istratie de la Egoist Salon Dorobanti. Acesta afirmă despre ombre hair: „Ce poate fi foarte intresant la acest tip de vopsit este ca il poti face dupa deliciul fiecaruia, fiecare culoare poate fi aleasa si pusa dupa cum ii place fiecaruia!”Acest tip de colorare este de un real ajutor şi pentru persoanele al căror păr a avut foarte mult de suferit înainte şi a fost foarte degradat. În ceea ce priveşte modul în care a fost primit de publicul român, hairstylistul spune că pentru unii poate părea o greşeală sau un vopsit eşuat, în timp ce pentru alţii poate fi un deliciu.

În imagini apare Dana Grigoriu vopsită ombre hair de George Istratie.

Anca Antofie