Operatia cu laserul pentru redarea vederii in doar 4 minute!

West Eye Hospital este primul spital din Romania care foloseste tratamentul personalizat iLASIK – tehnologie folosita de NASA!

 Persoanele care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism au acum posibilitatea de a renunta la ochelari sau la lentilele de contact, in doar 4 minute,  printr-o interventie noua in Romania, care nu necesita bisturiu – iLasik.

Începând de anul acesta, laserul personalizat iLASIK a ajuns şi în tara noastra prin intermediul spitalului West Eye Hospital.

Peste 285 milioane de oameni din intreaga lume au probleme de vedere, potrivit OrganizatieiMondiale a Sanatatii.

Cele mai raspandite dintre problemele de vedere sunt, intr-un procentaj de 43 la suta, miopia, hipermetropia si astigmatismul (anomalii de refractieoculara). Imediat in clasamentul celor mai intalnite probleme oftalmologice se plaseaza cataracta, cu un procent de 33 la suta!

Îngrijorător este faptul că aceste cifre se aplică în proporţie de 90% în ţările în curs de dezvoltare precum România.

 Tratament personalizat, folosit de NASA

iLASIK este cea mai sigura si moderna metodă de intervenţie din gama procedurilor care necesita folosirea radiatiei laser, in scopul corectarii problemelor de vedere. Tehnologia iLasik este o metoda revolutionara aplicata chiar in corectia defectelor de vedere ale astronautilor NASA si a pilotilor Fortelor de Aparare SUA.

„Această procedură este personalizata în funcţie de nevoile fiecărui pacient în parte. Pentru reuşita se iau în considerare toate particularităţile fundamentale ale vederii pacientului, astfel realizându-se un tratament în conformitate cu structura ochiului bolnav”, a explicat dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog in cadrul West Eye Hospital.

 De ce optam pentru iLasik?

 iLASIK:

– presupuneutilizareasimultană a douasisteme: IntralasesiAdvancedCustomVue

– este o interventiepersonalizata in functie de nevoiledumneavoastra

– are rezultatefoartebunepentrutoatepersoanelecare au defecte de vedere – miopie, hipermetropie, astigmatism

4 pasi pentru recapatarea vederii in 4 minute

1. Analiza vederii – acest prim pas se realizeaza prin intermediul unui sistem (Wavescan) care realizeaza o harta 3D unica a imperfectiunilor suprafatei dumneavoastra oculare.

 2. Urmatorul pas consta in intocmireaunui plan terapeutic individualizat pe baza informatiilorobtinute (Advanced CustomVue)

 3. Realizarea flapului cornean (a decuparii corneei ->realizarea unui “capacel”) cu ajutorul laserului (tehnologia Intralase), fapt ce duce la reducerea timpului de recuperare si la dobandirea unei vederi mult mai bune, chiar si pe timp de noapte.

 4. Corectarea problemelor de vedere (miopie, hipermetropie si astigmatism ->cunoscute ca vicii de refractie) cu ajutorul tehnicii Advanced CustomVue.


Eficienta procedurii in functie de numarul dioptriilor

Laserul iLASIK, în funcţie de grosimea corneei, poate corecta:

  • miopia de până la 7-9 dioptrii.
  • hipermetropia de până la 4-6 dioptrii
  • astigmatismul de până la 4-6 dioptrii

 „În mod obişnuit ambii ochi sunt trataţi în timpul unei singure proceduri, durata fiind de circa 4 minute pentru fiecare ochi. Pacientul este conştient pe parcursul întregii operaţii, însă i se pot administra anestezice uşoare.Recuperarea este mult mai scurtă simai uşoară datorită tehnologiei de ultima ora, deoarecespre deosebire de metodele tradiţionale, aceastătehnologiepresupune renunţarea completă la bisturiu”, potrivit specialistului West Eye Hospital.

Cine poate beneficia de metoda iLASIK?

  • persoanele care poartă ochelari sau lentile de contact şi au vârsta peste 21 ani.
  • persoanele care nu au boli de ochi, cum ar fi keratoconus sau tensiune oculară.
  • persoanele a căror defecte ale ochilor nu s-au modificat de cel puţin un an.
  • persoanele care nu sunt gravide sau în perioada de alăptare.

 Pentru a şti dacă într-adevăr o persoană este aptă pentru tratamentul iLASIK, cel mai indicat este să se realizeze o programare la spitalul West Eye Hospital. Acest lucru se poate face telefonand la numarul scurt de call center 021.9757, iar pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul: www.westeyehospital.ro.

West Eye Hospital  a fost inaugurat in anul 2008 de catre domnul doctor Mehmet Soyler.

Structura aprobata a WEH este:

Spitalizare de zi: oftalmologie

–          13 paturi dintre care 3 paturi ATI (pre si post interventie)

–          Sali de operatie –3 conform detalierii de mai jos

–          Sterilizare

–          Sali de tratament

–          Cabinete de consultatii – 5

West Eye Hospital Bucuresti detine o suprafata de 1400 m2.

West Eye Hospital detine 2 sali de operatie, o sala Laser Excimer – Intralase, 5 cabinete de consultatie, cabinete de investigatii, sali pre si post-operatorii si 5 rezerve pentru pacienti. Este un centru medical dotat cu aparatura de ultima generatie unde se pot realiza variate tipuri de investigatii si tratamente pentru problemele oftalmologice.

West Eye Hospitaleste primul spital in care in salile de operatii sunt dotate cu sistemul de circulatie a aerului HEPA si care foloseste tratamentul cu Laser Excimer si cel cu Laser personalizat iLASIK.