Opt mâncăruri care reduc nivelul de stres

Chiar dacă stresul pare de cele mai multe ori imposibil de tratat, iata ca au fost descoperite opt alimente cu ajutorul cărora te poti elibera de el.

Portocalele


Un studiu german, în Psychopharmacology a constatat ca vitamina C ajuta la reducerea nivelului de stres și la întoarcerea tensiunii arteriale si cortizolului la valori normale după o situație stresantă. Vitamina C este, de asemenea, bine-cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar.

Cartofii dulci


Cartofii dulci pot ajuta enorm în reducerea stresului, deoarece aceştia pot satisface nevoia de carbohidrati şi dulciuri atunci cand esti cuprins de stres. Cartofii dulci sunt plini de vitamine, beta-caroten și fibre care ajută organismul să proceseze carbohidratii într-o manieră lentă și constantă.

Caisele uscate


Caisele sunt bogate in magneziu, care ajută la reducerea stresului şi la relaxarea musculară naturală.

Migdalele, fisticul și Nucile


Migdalele conţin vitaminele B si E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar, iar nucile și fisticul ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Spanac


Un deficit de magneziu poate provoca în dureri de cap  si un sentiment de oboseală. O cana de spanac cuprinde 40%  din necesarul zilnic de magneziu.

Somon


Dietele bogate in omega-3 şi acizi grasi protejează impotriva bolilor de inima. Un studiu de la Diabet & Metabolism a constatat că omega-3s este ingredientul care ajută la reducerea stresului.

Avocado


Grasimile mononesaturate si potasiul din avocado ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Legume verzi


Broccoli, varza, si alte legume de culoare verde inchis sunt doze de vitamine care ajuta la refacerea corpurile noastre în momente de stres.

Mai multe sfaturi pentru a depăşi perioadele stresante:


– Exerciţii fizice regulate
– Consumul la micul dejun a shake-urilor energizante
– Consumul unor mese mici pe parcursul zilei, care să mențină nivelul stabil de zahăr din sânge.

Sursa foto: google.com