Chiar dacă stresul pare de cele mai multe ori imposibil de tratat, iata ca au fost descoperite opt alimente cu ajutorul cărora te poti elibera de el.
Portocalele
Un studiu german, în Psychopharmacology a constatat ca vitamina C ajuta la reducerea nivelului de stres și la întoarcerea tensiunii arteriale si cortizolului la valori normale după o situație stresantă. Vitamina C este, de asemenea, bine-cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar.
Cartofii dulci
Cartofii dulci pot ajuta enorm în reducerea stresului, deoarece aceştia pot satisface nevoia de carbohidrati şi dulciuri atunci cand esti cuprins de stres. Cartofii dulci sunt plini de vitamine, beta-caroten și fibre care ajută organismul să proceseze carbohidratii într-o manieră lentă și constantă.
Caisele uscate
Caisele sunt bogate in magneziu, care ajută la reducerea stresului şi la relaxarea musculară naturală.
Migdalele, fisticul și Nucile
Migdalele conţin vitaminele B si E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar, iar nucile și fisticul ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Spanac
Un deficit de magneziu poate provoca în dureri de cap si un sentiment de oboseală. O cana de spanac cuprinde 40% din necesarul zilnic de magneziu.
Somon
Dietele bogate in omega-3 şi acizi grasi protejează impotriva bolilor de inima. Un studiu de la Diabet & Metabolism a constatat că omega-3s este ingredientul care ajută la reducerea stresului.
Avocado
Grasimile mononesaturate si potasiul din avocado ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Legume verzi
Broccoli, varza, si alte legume de culoare verde inchis sunt doze de vitamine care ajuta la refacerea corpurile noastre în momente de stres.
Mai multe sfaturi pentru a depăşi perioadele stresante:
– Exerciţii fizice regulate
– Consumul la micul dejun a shake-urilor energizante
– Consumul unor mese mici pe parcursul zilei, care să mențină nivelul stabil de zahăr din sânge.
Sursa foto: google.com