Nu-i așa că ați vrea să gătiți ceva rapid dar și delicios seara când veniți de la serviciu? Noi suntem înnebuniți după creveți și ciuperci, așa că rețeta de mai jos este una dintre preferatele noastre.
4 porții
Timp de preparare: 5 min
Timp de gătire: 30 min
Ingrediente
– 100 – 200 gr fettuccine sau linguini
– 10 linguri unt
– 200 gr ciuperci feliate
– 2 căței de usturoi, mărunțiți
– 60 gr cremă de brânză
– 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
– 1 lingură busuioc proaspăt, tocat
– 2/3 cană apă de la paste
– 400 gr creveti (îi puteți folosi și pe cei congelați)
Preparare:
1. Mai întâi se fierbe apa în care se adăugă puțină sare. Se adaugă pastele. Se pot folosi 100 sau 200 gr.
2. În timp ce se prepară pastele, se pregătesc creveții dacă este nevoie. Dacă folosiți creveți semipreparați și congelați,puneți-i în apa. Dacă nu sunt semipreparați, căliți-i câteva minute în unt și puneți-i deoparte.
3. Într-o tigaie mare se topesc 2 linguri de unt, în care se pun ciupercile. Se adaugă sare și piper.
4. Se scot ciupercile și se pun deoparte. Se topește în tigaie tot untul. Se adaugă usturoiul tocat, crema de brânză și verdeața. La început, crema de brânză va face cocoloașe care pe parcurs se vor topi.
5. Se lasă sosul pe foc până se omogenizează, amestecând. Se adaugă ¾ de cană din apa de la paste și se amestecă.
6. Se adaugă creveții și ciupercile și să amestecă până se omogenizează. Va dura aproximativ 10 minute.
7. Se adaugă sosul peste paste.
Sursă: chaosinthekitchen.com