Ingrediente:
1 dovlecel tăiat mărunt (se curăță de coajă)
1 vârf cuțit pastă de tahini (pastă de susan)
zeama de la ¼ lămâie
1 lingură de ulei de măsline/floarea soarelui presat la rece (gustați înainte, să nu fie amar)
2 căței usturoi
1 lingură verdețuri, cimbru și patrunjel tocat
1 lingură paprika
sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele se vor blendui timp de 2 minute. Pateul are un gust delicios, dulceag iar ingredientele se pot schimba în funcție de preferințe. Adăugați doar jumătate de dovlecel, iar la final, dacă nu este foarte lichid se va adăuga și restul.
Sunt cazuri în care coaja este amară, chiar dacă știm ca ea contine multe minerale va fi suparatoare la gust si va trebui indepărtata. Se poate păstra în frigider timp de 2-3 h.
Rețetă originală, semnată Ligia Pop