Pentru ea, bijuteriile sunt mai mult decât un accesoriu

Anca Roxana Micu este un tânăr designer din Constanta care consideră că orașul natal și marea o inspiră zilnic. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Ovidius din Constanța și se considera o persoana norocoasa fiindca reuseste sa faca ceea ce-i place. Mai mult decat atat se “hraneste” zilnic cu ideea că multe alte persoane sunt încântate de rezultatele ei.

1. Cum ți-ai început cariera de designer?

    Cumparam mereu când plecam în vacanțe  tot felul de accesorii mai scumpe,  mai accesibile…până într-o zi când am intrat în dressig-ul meu să caut un accesoriu special pentru o rochie de seară și am constatat cu stupoare că în mulțimea de accesorii pe care le aveam  nici unul nu se potrivea cu ținuta. Inițial am vrut să le arunc pe toate…am băgat mâna în cutie și am smuls un pumn de lanțuri și perle cu gandul sa le arunc, dar mi-am dat seama că împreună formau în pumnul meu o combinație de culori și material ce se potrivea perfect cu rochia. Am ales câteva lanțuri și perle, o panglică pe care o aveam la o pălărie și mi-am făcut propriul accesoriu de care am fost foarte mândră și cu care am fost foarte admirata în acea seara. Toate fetele ma intrebau de unde l-am cumparat, cat a costat.. ma amuzam teribil, dar in acelasi timp le spuneam cu mandrie ca l-am conceput singura. In urmatoarele zile, in loc sa-mi arunc sutele de accesorii, le-am imprastiat pe masa..si m-am apucat de „combinat”…

2. Unde iti gasesti inspirația?

Nu am o sursa de inspirație stabilă.Urmăresc ce propun marii designeri de accesorii în noul sezon și combin tot ce văd astfel încât să fie în trend și cât mai aproape de ce îmi place mie și clientelor mele.

3. Când ești pregătită de o nouă colecție, ții cont mai mult de tendințe sau de ceea ce-și doresc clientele?

 Noua colecție va fi cea de sărbători, Follow Shinny Xmass by d `ARC Bijoux, și va fi ceva foarte sclipitor. Iubesc noile tendințe glitter și am de gând să profit de faptul că a revenit moda, și să fac toate doamnele și domnișoarele să sclipească în această perioadă minunată a anunului.

4. Ce proiecte de viitor ai?

Sunt încă în lucru cu site-ul, așadar mă voi bucura de o lansare oficială al lui undeva în decembrie 2012 ( www.darcshop.ro). Am reușit să colaborez până acum cu câteva magazine din Constanța și din țară, unde am expus accesoriile și îmi doresc să mă extind cât mai mult. Mi-aș dori să organizez pe viitor câteva evenimente caritabile, unde doamnele și domnișoare să liciteze colierul dorit, cu scopul de a ajuta câțiva copii,bâtrâni și persoane cu dizabilități. Să organizez cât mai des expoziții cu noi designeri în Constanța, pentru a dezvolta acest gust de unic și nou și în orașul nostru, așa cum este în București, Cluj și Iași.

De astăzi, revista online InStilulMeu desfășoară un concurs la care cititorii pot câștiga colierul din imagine. Mai multe detalii despre concurs aici.