Peroni Nastro Azzuro sustine Romanian Design Week

Peroni Nastro Azzurro, berea super-premium italiană numărul unu în lume, își continuă implicarea în lumea stilului prin susținerea primei ediții a Romanian Design Week – Preview, care se va desfășura la București, în perioada 17-26 mai 2013. Parteneriatul cu acest eveniment important care promovează artiștii, creativii și designerii români întărește afinitatea brandului italian de bere cu stilul și designul în toate formele și expresiile artistice, exprimată deja de-a lungul timpului printr-o serie de proiecte realizate de Peroni.

Stilul italian, în toate manifestările sale, de la modă la design de obiect, este cunoscut și apreciat în lume. „Bel Disegno” sau „Linea Italiana” au devenit cuvinte-cheie în vocabularul industriei de design. De aceea, evenimentul Romanian Design Week – Preview- Inspired by Peroni aduce în prim plan și elemente de stil Peroni concentrate pe opt domenii – arhitectură, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fotografie, graphic design și publicitate. Evenimentul va reuni peste 90 de designeri, mai bine de 30 de spații şi peste 35 de evenimente colaterale.

În cadrul parteneriatului cu Romanian Design Week- Preview-, Peroni va găzdui în fiecare seară, pe toate perioada evenimentului, în Fratelli Espresso Bar, petrecerile “AfterHoursRDW Inspired by Peroni” – un tribut adus designului și stilului. Evenimentele  încep pe 17 mai, când va avea loc petrecerea de deschidere Welcome to RDW by Peroni Italy.

Mai mult, cu ocazia acestei colaborări, Peroni a creat și o platforma online specială: Peroni Diario (www.peronidiario.ro). Aici sunt reunite informaţii detaliate despre calendarul evenimentelor Romanian Design Week Inspired by Peroni. Mai mult, Peroni Diario va fi un jurnal oficial, actualizat zilnic, cu opinii, interviuri, materiale dedicate și feedback la cald de la evenimentele RDW Inspired by Peroni. De asemenea, evenimentul poate fi urmărit și pe pagina de facebook Peroni Romania.

 „Atât pe plan internațional, unde Peroni Nastro Azzurro susține de ani buni proiecte în zona stilului (precum  Young Designer Awards) și  a dezvoltat colaborări cu designeri renumiți ca Alessi sau Antonio Berardi, cât și pe plan local, brandul Peroni este firesc integrat pe scena designului și stilului. Numai în ultimii ani am derulat câteva proiecte de amploare în aceste zone: recentul Instalart/ Obiect/ 001 sau Collaborazioni – un proiect-premieră de colaborare între designeri și bloggeri care au creat împreună obiecte inspirate din stilul italian. Am ales să susținem prima ediție Romanian Design Week-Preview- pentru că avem acceași viziune asupra importanței esteticului, a stilului și designului. Suntem mândri să fim parte dintr-un proiect care, în premieră, deschide noi direcții de valorificare a autenticității, atât de apreciată de către iubitorii de stil de pretutindeni” – Laura Andrei, Senior Brand Manager – Ursus Breweries SA – România.