Peroni si Dizainar lanseaza competitia Benvenuti a Casa di Peroni

Peroni Nastro Azzurro, impreuna cu Dizainar, anunta competitia Benvenuti a Casa Di Peroni, care ii provoaca pe tinerii designeri sa creeze obiecte inspirate de eleganta si efervescenta stilului italian, ce vor reprezenta noi forme de expresie pentru arta ospitalitatii.

Competitia a fost lansata pe 8 septembrie printr-un eveniment dedicat comunitatii de designeri, care a avut loc la atelierul de creatie si de lucru NOD makerspace, partener al proiectului.

Tema competitiei este propunerea unui obiect de design care sa aiba ca sursa de inspiratie arta de a fi o gazda desavarsita si simbolurile stilului italian. Finalistii vor avea oportunitatea sa isi expuna obiectele in Casa di Peroni si sa coordoneze chiar realizarea acestora, sub indrumarea lui Mihnea Ghildus si a echipei NOD makerspace, partener al proiectului.

Lucrarile inscrise in competitie vor fi evaluate de juriul alcatuit din Tamina Lolev (arhitect la Wolfhouse Productions si unul dintre coordonatorii proiectului NOD makerspace), Magda Sficlea (Seful Departamentului de Design, Universitatea de Arte G. Enescu, Iasi), Radu Baias-Wirth (absolvent UNArte, designer de produs), Stefan Barutcief (Director de Creatie la Pilotfish, Munchen), Dinu Dumbravicean (Seful Departamentului de Design, UNArte Bucuresti), Mihnea Ghildus (fondator Dizainar, lector UNArte Bucuresti), Dragos Motica (designer de produs) si Marcel Klamer (freelancer).


Tamina Lolev (arhitect la Wolfhouse Productions)

In urma evaluarii realizate de acestia si a votului publicului, vor fi selectate 9 proiecte care se remarca prin functionalitate, originalitate, materiale, tehnologie, styling, dimensiuni si caracteristici ergononomice, pe baza carora vor fi realizate obiectele de design care vor fi expuse in Casa di Peroni.

„Competitia pe care am lansat-o alaturi de Dizainar este o continuare fireasca a misiunii asumate de Peroni, de a fi un sprijin pentru comunitatea designerilor romani si de a sustine initiativele artistice inspirate de stilul italian. Casa di Peroni, este un proiect ambitios pe care il pregatim pentru toamna aceasta, care nu ar fi complet fara lucrarile pe care ne propunem sa le identificam prin aceasta competitie si care vor fiexpuse in incinta Casei”, a declarat Anca Secara (Brand Manager Peroni Nastro Azzurro).


Anca Secara (Brand Manager Peroni Nastro Azzurro)

Facilitarea colaborarii dintre designerii romani si companiile internationale ce apreciaza designul este unul dintre cele mai importante obiective ale Dizainar. In 2015 am hotarat sa construim o platforma de concursuri care sa ii motiveze si sa ii ajute pe creatorii nostri sa fie din ce in ce mai vizibili, iar initiativa Peroni s-a potrivit ca o manusa pe aceasta idee.

„In plus, spiritul si istoria designului italian sunt foarte apropiate de sufletul designului romanesc si cred ca o mixare a lor va aduce rezultate spectaculoase”, a declarat Mihnea Ghildus.


Mihnea Ghildus

Competitia Benvenuti a Casa Di Peroni este parte din proiectul Casa di Peroni, care aduce in atentia publicului designul, cinematografia, fotografia si cucina italiana, prin intermediul unui spatiu care propune noi forme de expresie pentru arta ospitalitatii. Casa Di Peroni va fi inaugurata in Bucuresti si va putea fi vizitata in luna noiembrie.

Proiectele pot fi inscrise pe platforma online, unde se afla toate detaliile despre competitie.

Concursul se adreseaza celor peste 18 ani.