Personalitatea zilei: Nada Debs

Nada Debs este o artistă cu origini libaneze şi japoneze, care locuieşte în Marea Britanie. Acesta este designer mobilier, deţinătoare a companiei ‘Nada Debs Furniture and Design’.

Piesele sale de mobilier se caracterizează prin influenţe arabice şi minimalism japonez şi cu siguranţă sunt unice prin neobişnuita fuziune culturală. Aceasta a declarat că lucrările sale exprimă originile şi identitatea sa culturală.

nada debs

Nada şi-a petrecut copilăria în Japonia, apoi a plecat să studieze designul în Statele Unite. S-a mutat în UK, unde a pornit propria sa afacere. Iniţial a început prin a crea mobilă pentru copii, iar apoi a trecut la un stil mult mai modern şi minimalist. Aceasta a declarat că influenţele japoneze sunt exprimate prin minimalism, cele americane prin utilitate, cele englezeşti prin eleganţă  iar cele libaneze prin simţul artistic tradiţional. Artista este o adeptă a contrastelor puternice, dar şi a confortului.

Ulterior s-a întors în Liban pentru a readuce în atenţia publică importanţa designul interior. Compania sa are 2 reprezentanţe în Beirut dar şi alte puncte de vânzare la New York, Roma şi în Dubai.

Cristina Mîrzoi

sursa foto: NADA DEBS Furniture & Design