Profesionistul zilei: Clara Hemphill, fondator InsideSchools.org

Clara Hemphill era indecisă în privinţa şcolii potrivite pentru copiii săi. După ce s-a informat detaliat în privinţa unor şcoli publice, aceasta a decis să înfiinţeze platforma on-line InsideSchools.org, un site unde există detalii legate de fiecare şcoală publică din New York (aproximativ 1500), de la rezultatele elevilor, admitere, număr de locuri, la teme, mod de predare, profesori, premii, activităţi opţionale etc.

Clara este senior editor la The New School’s Center for New York City Affairs, un institut de cercetare. Înainte aceasta a lucrat ca reporter, călătorind în mai multe ţări. În 1992, aceasta a obţinut un premiul Pulitzer pentru activitatea sa de corespondent. Aceasta a realizat material privind războiul din Liban, tentativa de asasinat a Papei şi numeroase crime ale Mafiei.

Alegerea unei şcoli publice adecvate pentru micuţi, este una dintre cele mai grele provocări ale unui părinte iar platforma online înfiinţată de Clara, oferă posibilitatea de a afla detalii precise despre fiecare instituţie în parte, într-un mod obiectiv.

 Aceasta este şi o autoare de success, publicând diverse cărţi despre educaţia publică, sfaturile ei fiind urmate cu stricteţe de către mii de părinţi. Proiectul Clarei este şi o metodă bună de a da un impuls şcolilor cu o imagine mai proastă pentru a-şi îmbunătăţii condiţiile de studiu.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: paw.princeton.edu