Pielea ta radiază de sănătate şi de frumuseţe, cu Weleda!

De când aşteptai primăvara, soarele şi copacii înfloriţi? Ei bine, vestea bună este că toate acestea sunt destul de aproape să te încânte şi tocmai de aceea nu trebuie să te prindă nepregătită la capitolul încredere în sine.

Da, vine sezonul călduros, în care fustiţele şi rochiţele vor deveni obligatorii pentru zâmbetul tău de zi cu zi. Dar până atunci dezbatem subiectul celulită, cu atât mai mult acum, când ştim că te studiezi zilnic în oglindă sau la duş pentru a vedea dacă ai scăpat de inestetica “coajă de portocală”.

Înainte de a-ţi strica bună-dispoziţie, îţi recomandăm să încerci şi alte metode decât cele ştiute, de estompare a aspectului neplăcut al pielii.

De ce apare celulită?

Cea mai frecventă cauza a apariţiei celulitei este stagnarea toxinelor în ţesuturile adipoase invadate de apă. La aceasta se adăugă şi factorii externi precum sedentarismul, consumul redus de fructe şi legume, consumul insuficient de lichide, agitaţia, stresul sau statul îndelungat în picioare/şezut.

Practic, toxinele atacă fibrele de elastina şi colagen care au rolul de a menţine pielea elastică şi netedă. De aceea, aspectul de piele noduroasă poate fi evitat prin eliminarea constantă a toxinelor din organism. Altfel, pielea îşi pierde din flexibilitate şi fermitate.

Dacă vrei să fii mândră de picioarele tale, trebuie să îmbini disciplina alimentară cu detoxifierea corporală şi cu tratamentele adecvate tipului şi gradului tău de celulită. De asemenea, din programul tău anticelulita nu ar trebui să lipsească tratamentele pe bază de plante, care acţionează în profunzime, nu agresează organismul, au un efect durabil şi nu prezintă efecte secundare. Mai mult, acestea au o acţiune protectoare datorită moleculelor antioxidante pe care le conţin şi care întăresc rezistenta membranelor.

Frunzele de mesteacăn, cele mai folosite în tratarea naturistă a celulitei

Fiind un arbore care creşte foarte repede, iar longevitatea medie ajunge la 100 de ani, mesteacănul este unul dintre cele mai valoroase bogăţii ale naturii.

Cunoscându-i-se multiplele însuşiri terapeutice, mesteacănul, cu câteva specii distincte (Betula pendulă, Betula albă, Betula verrucosa), este folosit în scopuri medicale în toată perioada de vegetaţie. Cel mai des utilizate sunt frunzele sale tinere, recoltate în lunile mai-iulie, când sunt puţin lipicioase datorită glandelor care produc o răşină cu miros balsamic. După uscare, acestea prezintă un miros caracteristic, uşor aromat şi un gust amărui.

Uneori, în tratamentele cosmetice se folosesc şi mugurii florali, recoltaţi primăvara devreme până la pornirea în vegetaţie, precum şi scoarţă, răşină sau seva extrasă.
Produsele de îngrijire a corpului care conţin extract de mesteacăn au proprietatea de a relaxa muşchii.

Cuvântul de ordine pentru înlăturarea treptată a celulitei este masajul, deoarece stratul de ţesut adipos este situat imediat sub epidermă, iar prin acţiunea de masare este stimulată circulaţia sângelui.

Astfel, pielea va deveni mai mătăsoasă, delicată la atingere, îmbunătățindu-i-se vizibil textura.
După fiecare duș, masează-ţi regiunile afectate, fapt care se va dovedi foarte benefic în lupta ta împotriva aspectului nedorit al pielii.

La fel de util este şi masajul zilnic pe pielea uscată, cu mişcări circulare lente de la glezne spre trunchi şi bineînţeles, fără omiterea braţelor. Aceasta este o altă metodă de stimulare a circulaţiei sângelui, care alimentează sistemul limfatic şi „drenează” astfel substanţele toxice acumulate în organism.

Uleiul anti-celulita cu extract de mesteacăn lansat de Weleda a fost considerat cel mai de succes produs introdus pe piaţa cosmeticelor naturiste, în anul 2004.
Printr-un masaj regulat cu acest ulei înmiresmat de plante medicinale, în combinaţie cu o alimentaţie echilibrată şi cu sportul, pielea devine mai elastic şi mai netedă.

Formula să activă, inovatoare, este dată de extractele din mesteacăn, rozmarin şi ruscus. Uleiurile vegetale preţioase de jojoba, germeni de grâu şi sâmburi de caise sunt absorbite în straturile adânci ale epidermei, care asimilează astfel substanţele active conţinute de aceste uleiuri. Preţul acestui ulei este de 89 de lei.

Produsele Weleda pot fi achiziţionate din farmaciile Dona, Centrofarm, Plafar, Remedio, Catenă, Citypharma dar şi din magazinele naturiste şi online, din toată ţara (MioBio, Napati, BioGood, Biobunatați etc). Aflaţi mai multe detalii pe www.weleda.com.ro.

Produsele sunt testate clinic şi nu sunt testate pe animale. Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice şi economisirea apei şi a energiei.