Pinterest: o interfață pentru afacerile tale

Multe afaceri folosesc deja Pinterest, un website al rețelelor sociale care permite indivizilor să salveze fotografii din colecții întregi, pentru a crește gradul de conștientizare al brandului lor, sau pentru a îndruma cât mai mulți cititori către website-ul afacerii.

Pinterest este un instrument puternic în crearea unei așa numite vision board, care constă într-o colecție de fotografii și în scurte fraze care să reprezinte obiectivele de viitor.

Diferit de planul unei afaceri, care adună informații schițate, acest colaj de fotografii are rolul de a fi privit/vizualizat zilnic. Cu ajutorul pozelor, un vision board îți atrage atenția, te ajută să descoperi oportunități și să te pregătești pentru succes.

Nu numai că ai acces la milioane de poze, dar poți să atragi abonați, poți să depozitezi link-uri care-ți sunt de folos. De asemenea, poți obține suport public și vizibilitate. Urmează acești patru pași pentru a crea un vision board pe Pinterest, care te va ajute să îți îndeplinești obiectivele.

Creează-ți obiective specifice. Este necesar să te gândești la ceea ce vei face în viitor. Întrebă-te: Cum va arăta compania mea peste 5 ani? Pentru ce va fi cunoscută? Cum vor arăta birourile? Câți angajați va avea? Câți utilizatori? Scopul acestor întrebări este să realizezi, cu exactitate, ceea ce îți dorești de la afacerea ta.

Urmărește alte brand-uri pe care le admiri pentru a te inspira de la ele sau include-le în vision board, alături de o explicație cu privire la ceea ce știu să facă cel mai bine. Axează-te asupra metodelor pe care vrei să le imiți sau pe care vrei să le asimilezi, ca profesionist, astfel încât să poți lucra în favoarea unui obiectiv clar.

Exprimă viziunea pe care o ai și consumatorilor/utilizatorilor. Pinterest este o modalitate publică prin care îți împărtășești strategia. Poți să încurajezi publicul să te urmeze, chiar dinainte să te lansezi.

Gândește-te la cum vor sprijini utilizatorii viziunea ta și îndeamnă-i să o facă. De pildă, dacă vrei ca oamenii tăi să eficientizeze costurile în privința drumului către compania ta, oferă-le imbolduri și îndeamnă utilizatorii care te urmăresc să facă la fel, sau cere-le să îți dezvăluie prin postări cum au economisit ei bani și timp.

Fii mai bun decât imaginile. Cel mai mare beneficiu în a-ți crea un vision board pe Pinterest este acela că fiecare fotografie te duce la sursa inițială, permițându-ți să postezi articole, filme video sau site-uri care te pot ajuta să îți atingi obiectivele.

Și ca o ultimă precauție: ai grijă ce alegi să împărtășești cu ceilalți. Ca o regulă acum, Pinterest nu permite existența unor vision-board-uri confidențiale (chiar dacă încă se mai gândesc la acest aspect), așa că asigură-te că incluzi doar obiectivele pe care vrei, cu adevărat, să le împărtășești cu ceilalți și de care ești mândru.

 Isabelle Perianu