Poți să faci față relațiilor de la birou?

Biroul a fost considerat dintotdeauna spațiul dedicat muncii și lucrului în echipă. Mai era considerat și spațiul propice pentru a-ți câștiga existența. Această concepție, însă, a dispărut treptat. Astăzi biroul este un loc de reîmprospătare și o ocazie de a intra în contact cu persoane noi. Tinerii profesioniști obișnuiesc să își petreacă mai mult timp la birou decât acasă.

Relațiile amoroase dintre colegi pot fi foarte ademenitoare și atractive pentru că o muncă istovitoare nu lasă prea mult loc de socializare. Implicarea intr-o relație cu unul din colegii devine avantajoasă pentru că deja ați început să petreceți atâtea ore lucrând împreună și deja ai o idee despre cum e cealaltă persoană.

Oricum, chiar și relațiile de la birou au dezavantajele lor. Fără îndoială, există mereu o atmosferă tensionată și un posibil conflict de interese ce stă să izbucnească între colegi, fiind în situația de a alege între interesele de serviciu și relațiile de cuplu. Cuplurile trebuie să evite acuzațiile de favoritism, ce ar putea strica moralul colegilor.

Pentru că relațiile amoroase de la serviciu sunt, de regulă, un secret, ceilalți angajați obișnuiesc să flirteze cu partenerii și invers. Astfel, din moment ce acest tip de flirt este des întâlnit, cuplurile trebuie să înțeleagă că acest lucru se întâmplă mereu la locul de muncă și că n-au nicio altă soluție decât să rămână cu mintea limpede.

În orice caz, te poți întâlni cu următoarele probleme când ai o relație cu unul din colegii de serviciu:

Întâlnirile dintre colegi: Rivalitatea și competiția pot afecta relația. Situațiile incomode se pot ivi după despărțire, când apar și problemele de dezvoltare profesională.

Întâlnirile cu subordonații: False acuzații de favoritism pot răni, la fel ca și acuzațiile de hărțuire sexuală de după despărțire.

Întâlnirile cu șefii: Pot apărea false acuzații de favoritism. Poți risca să fi dat afară după încheierea relației.

Alătură-te regulii de “un an” conform căreia poți lăsa un coleg să îți devină treptat prieten. Chiar și atunci, încearcă să faci să pară totul normal și natural, nu trata această relație de început ca pe o prietenie intimă.

În afară de aceste câteva aspecte, amintește-ți că te vei lovi mereu de prea multe urechi gata oricând să audă și prea multe guri gata să clevetească chiar și la locul de muncă. Așadar, iată patru dintre lucrurile pe care ar trebui să le împarți rar sau chiar niciodată cu colegii:

– să bârfești sau să vorbești pe ascuns despre cineva, mai ales de asociați, clienți sau consumatori;

– tot ce nu ai vrea să fie repetat în știrile de seară sau să citești în ziare;

– orice act de bărbăție cu caracter sexual al partenerului tău romantic, ca și orice fel de legătură sexuală șablonată;

– subiecte legate de serviciu care nu sunt etice sau discrete.

Relațiile amoroase din timpul serviciului pot fi uneori amuzante și pline de succes, deoarece un număr tot mai mare de însurăței și proaspăt căsătoriți sunt colaboratori.

În sfârșit, ar trebui să fie conștienți de consecințele unei eventuale despărțiri înainte de a începe o relație amoroasă cu vreo colegă de serviciu.

Isabelle Perianu

Sursa foto:

articles.nydailynews.com

blog.badonlinedates.com