Prajitura Fanta

    Aceasta prajitura m-a cucerit de la prima vedere (si degustare ) in adolescenta, cand am fost la o nunta si soacra mare a pregatit aceasta minunatie pe care mama mea (maestra in prajituri) nu o pregatise in casa noastra niciodata.Am rugat atunci sa ni se dea si noua reteta si de atunci (cam din 2002) avem reteta aceasta si in caietul nostru de retete. Reţeta e simplă dar e de mare efect. 

 

Aveti nevoie de:

  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra
  • 850 ml suc Fanta de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar

Se prepara astfel:

1. pregatiti mai intai blatul astfel: separati albusurile de galbenusuri si puneti albusurile intr-un bol incapator (eu am pregatit totul cu KitchenAid-ul din dotare ) si le bateti bine pana devin o spuma, apoi adaugati pe rand cele 6 linguri de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt si la final cacao.


2. puneti aluatul (care e destul de moale sa nu va panicati) intr-o tava ( 28×38 cm ) acoperita cu hartie de copt si dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute (pana trece testul cu scobitoare) apoi se scoate blatul de la cuptor si se lasa sa se raceasca

3. pregatiti crema astfel: frecati untul cu zaharul pudra 1-2 minute apoi adaugati branza de vaci ( daca vreti puteti sa folositi si crema de branza, am vazut asta pe diverse bloguri, insa mie imi place branza aceasta dulce de vaci si de aia o folosesc)


4. puneti crema de branza peste blatul racit complet

5. budinca cu suc Fanta se pregateste astfel : puneti 700 ml Fanta de portocale la fiert intr-o oala

6. Intr-un bol amestecati cele doua plicuri de budinca de vanilie cu 5-6 linguri de zahar si apoi cu 150  ml suc ramas

7. cand sucul clocoteste adaugati compozitia din bol si lasati sa fiarba budinca pana devine translucida (vezi poza de mai jos )


8. dupa ce s-a fiert bine budinca stingeti focul si lasati sa se tempereze putin caci daca am pune budinca clocotita peste crema de branza am topi tot untul si nu ar mai fi aspectoasa prajitura

9. dupa ce s-a racit putin budinca de Fanta 😀 (dar atentie sa nu se inghege!) o turnam peste crema de branza si apoi dam prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore

10. eu am taiat prajitura pentru a o poza cu ajutorul formelor metalice de biscuiti


POFTĂ BUNĂ!

Blog de sotie fericita

http://sotiefericita.blogspot.ro/