Probioticele – multi dintre noi am auzit de beneficiile multiple si importanta acestora in mentinerea sanatatii si a imunitatii, insa cati dintre noi stim ce sunt de fapt si care sunt cele mai bune surse ale acestor ajutoare pentru organism?
Pe langa multitudinea de bacterii daunatoare care, inevitabil ataca organismul zilnic, exista din fericire si bacterii benefice care contribuie cu o serie de proprietati unice la protejarea si intarirea acestuia. Cu atat mai mult, in cazul copiilor, care nu au sistemul imunitar complet maturizat, probioticele constituie un ajutor esential in dezvoltarea de anticorpi naturali si combaterea actiunii nocive a factorilor externi.
Probioticele in alimentatia celor mici – remediul bolilor copilariei
Lupta impotriva virusurilor, bacteriilor sau a altor tipuri de germeni care provoaca infectii sau alte afectiuni, este cu atat mai dificila in cazul celor mici, intrucat acestia intra in mod constant in contact cu obiecte straine si pentru ca nu au inca un sistem imunitar care sa asigure aceeasi protectie ca in cazul unui adult. Tocmai de aceea, copiii au nevoie suplimentar de aliati nutritionali puternici, pregatiti sa faca fata cu succes agresorilor care atenteaza la sanatatea lor.
Bolile digestive – inevitabil acestea se afla pe lista celor mai comune afectiuni specifice copiilor cauzate de o multime de factori: schimbarile alimentare specifice varstei, infectii cu paraziti intestinali, tulburari alimentare sau intoleranta la anumite alimente. Aproximativ 80 % din totalul celulelor care produc anticorpi se afla in sistemul digesiv, iar probioticele stimuleaza imunitatea și producerea de imunoglobuline la nivelul colonului, contribuind astfel la mentinerea unui sistem digestiv sanatos si prevenirea toxiinfectiilor alimentare. In plus, bacteriile benefice specifice probioticelor ajuta la buna desfasurare a proceselor digestive, normalizeaza scaunele prea dese si asigura o absorbtie eficienta in organism a substantelor nutritive, atat de necesare celor mici.
Infectiile virale combatute cu antibiotice naturale – infectiile celor mici constituie o problema cu care orice parinte se confrunta la un moment dat, indiferent de grija si atentia acordata acestora. Multe dintre probiotice contin bacterii importante ce actioneaza ca un antibiotic natural in neutralizarea infectiilor virale si bacteriene: bifido acidophilus, lactobacillus acidophilus si lactobacillus plantarum. Acestea se regasesc cel mai adesea in alimentele fermentate precum: branza, iaurtul si muraturile. Mai mult decat atat, probioticele indeparteaza si efectele nedorite ale antibioticelor asupra florei intestinale, in contextul in care tratamentul cu antibiotice distruge o parte din aceste bacterii „bune” prezente in intestin, iar administrarea de bacterii probiotice, ajuta la repopularea intestinului cu bacterii „prietenoase”.
Dermatita atopica – aceasta afectiune se manifesta in aproape toate etapele de varsta a celor mici, incepand de la 2 luni si pana la 10 ani. Mai mult decat atat, aceasta este si premisa aparitiei unor boli noi, intrucat 50% dintre copii cu dermatita atopica vor dezvolta fie rinita alergica, fie astm bronsic, iar predispozitia catre aceasta boala este determinata si de istoricul familial. Datorita rolului puternic antiinflamator, antialergenic si imunostimulator, probioticele amelioreaza simptomatologia dermatitei atopice, iar in cazul femeilor insarcinate care au o alimentatie bogata in aceste tipuri de bacterii, riscul de a transmite fatului aceasta afectiune, scade drastic.
Afectiunile ORL – indiferent de manifestarile acestora: otita, pneumonia, laringita sau sinuzita, aceste tipuri de infectie necesita in special in cazul copiilor un tratament cu antibiotice. Cu toate acestea, probioticele au un rol puternic antiviral, imunostimulator si ajuta la in lupta impotriva streptococilor, asigurand astfel proprietatile benefice specifice antibioticelor, fara a deregla flora intestinala.
O cantitate importanta de probiotice poate fi asimilata din alimentatia zilnica: chefir, lapte batut, ciocolata neagra, muraturile sau drojdia de bere, insa in cazul celor mici acest lucru este mai dificil din cauza anumitor restrictii alimentare. In acest caz, sursa cea mai buna o reprezinta suplimentele alimentare.
Activit Probiotic Junior, noul supliment natural Ropharma, ajuta la reglarea tranzitului in cazul problemelor digestive, mentinerea unui sistem imunitar robust prin efectele imunomodulatoare (Lactobaccilus casei), echilibrarea microflorei intestinale (Lactobaccilus rhamnosus) si asigurarea unui mediu favorabil pentru cresterea si dezvoltarea bacteriilor benefice care colonizeaza in mod natural intestinul (Lactobaccilus bulgaricus). Activit Probiotic Junior este disponibil in farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 22,40 lei.