Profesionistul de vineri: Paul Bulcke, CEO Nestle

Paul Bulcke este CEO la Nestlé din 2007. Acesta a devenit angajat Nestlé în 1979 la vârsta de 25 de ani şi a lucrat în ţări ca Belgia, Elveţia, Spania, Ecuador, Chile, Portugalia, Cehia şi Germania. A absolvit Şcoala de Management KU Leuven din Belgia şi este fluent în 6 limbi: olandeză, franceză, spaniolă, portugheză, germană şi engleză.

Bulcke a declarat că este ataţat emoţional de companie prin prisma experienţelor inedite, trăite în ţările pe care le-a văzut. De la situaţiile periculoase din Peru anilor ’80, la viaţa liniştită din Belgia, Paul nu regretă faptul că a putut interacţiona cu alte culturi.

Bulcke este cunoscut pentru firea sa discretă şi calmă şi pentru prezenţa scăzută la evenimente mondene şi în presă. În mai 2012, Bulcke a primit premiul VMA de la Şcoala de Management Vlerick Leuven pentru întreaga carieră descrisă prin integritate şi prin capacităţile extraordinare de leader şi manager. Sub conducerea sa, în 2012 Nestle a primit calificativul A+ de la Global Initiative Report, un ONG care analizează informaţiile economice, ecologice şi sociale ale corporaţiilor.

Bulcke insistă foarte mult pe calităţile nutritive ale dulciurilor Nestle şi susţine faptul că nu există alimente nesănătoare ci diete dezechilibrate. Angajaţii companiei au declarat că, deşi Bulcke nu are personalitatea extravagantă a lui Donald Trump, este o persoană plăcută, sociabilă, cu un simţ al umorului bine dezvoltat şi foarte activă pe ringul de dans la petrecerile companiilor.

Cristina Mîrzoi