Profesionistul zilei- Manolo Blahnik

Manolo Blahnik, sau Regele Pantofilor, este unul dintre cei mai populari creatori de pantofi. Orice fashionistă care se respectă îşi doreşte să deţină măcar o pereche din condurii creaţi de designerul internaţional. De ce spun internaţional? Pentru că Blahnik s-a născut în Insulele Canare, dintr-un tată spaniol şi o mamă de origine cehă, în 1943, practic locuind pe o plantaţie de banane, iar în 1968 s-a mutat la Paris pentru a deveni designer.

Primul butic deschis de Blahnik a fost în Londra anilor 70 (1973), pe Old Church Street, iar principalul cumpărător a fost nimeni alta decât fashion-icon-ul Bianca Jagger, soţia lui Mick Jagger.

Însă lovitura de graţie care l-a propulsat pe Manolo Blahnik a fost când Bianca Jagger a purtat pantofi creaţi de el în momentul în care şi-a făcut intrarea în faimosul club Studio 54. De atunci, Manolo a rămas preferatul vedetelor, de la Madonna, care a declarat despre pantofii designerului că sunt „mai buni decât sexul”, până la figuri iconice din lumea modei ca Sarah Jessica Parker, al cărei faimos personaj din Sex And The City, Carrie Bradshaw, a făcut un cult din pantofii Manolo Blahnik sau Kate Moss, care a purtat pantofii faimoşi atunci când s-a căsătorit.

Munca depusă în ceea ce priveşte crearea unor pantofi extravaganţi pentru femeile iubitoare de high-fashion a fost apreciată şi de „organele” în măsură, fiind desemnat Designerul de accesorii al anului de către British Fashion Council în 1990 şi 1999. De asemenea, are doctorate onorifice acordate de London Royal College of Art şi de Royal Society of Arts of Britain.

                  

 Laura Banciu

 

Sursă foto: www.fashionavecpassion.com