PROPUNERILE COS PENTRU NOUL SEZON

CELEBRAREA PIESELOR ESENȚIALE ȘI REINTERPRETAREA CALMULUI SUNT PROPUNERILE COS PENTRU NOUL SEZON
Elementele cheie ale colecției COS primăvară/vară 2016 sunt complexitatea drapajelor și a pliurilor realizate lejer, particularitățile specifice măiestriei și un sentiment de reevaluare a familiarului.
În colecția pentru femei se remarcă o temă de simplificare și reinventare a stilului începând de la o parka nisipie din bumbac, distinsă prin reducerea detaliilor, până la simplitatea unei salopete albe cu centură sau blazerul diafan și nestructurat din viscoză, într-o nuanță de roz pudrat. Hainele au fost regândite și, astfel, trenciul a devenit o fustă petrecută, iar tăietura buzunarului unei haine din denim a inspirat forma unei fuste albe din bumbac.

COS_SS16_Womens_Look_7_lowres

 

Între timp, silueta unei rochii din mătase cu spatele gol, de culoarea nisipului, este inspirată de forma dunelor de nisip din în fotografiile lui Renate Aller, ajungând să aibă, în același timp, atât un aspect organic, cât și unul sculptural. De la simplitatatea și versatilitatea unei salopete până la detaliile unui top cu fermoar purtat împreună cu blugi utilitari, denimul se remarcă în colecția COS primăvară/vară 2016 pentru funcționalitatea și dezirabilitatea lui. Rochia șorț din denim este cea care dă o formă nouă funcționalității; are drapaje neconvenționale, ce pot fi purtate în față sau în spate, sau poate fi purtată cu șorțul detașat.

COS_SS16_Womens_Look_12_lowres
Deși sunt precise, drapajele și pliurile, par a fi realizate lejer, fără efort, exact ca în cazul mânecilor origami scurte aparținând unui tricotaj lung, de vară, sau drapajului unei fuste din mătase perlată ce cade în falduri aproape simetrice. Piesele sunt realizate cu precizie și măiestrie, iar abordarea stilistică organică este evidențiată printr-o paletă de culori naturale care amintesc de nisip și piatră.
Colecția pentru bărbați este realizată cu ajutorul tehnicilor de croitorie modernă. Rezultatele sunt sacourile texturate, necăptușite din lână și pantalonii confecționați în întregime dintr-o singură bucată de material.

COS_SS16_Mens_Look_6_lowres
Mantourile scurte până la șold creează o siluetă complet nouă și sunt confecționate din bumbac țesut pe diagonală sau foițe din plexiglas cu cusături sudate. Funcționalitatea colecției este subliniată de salopeta utilitară din bumbac într-o nuanță de albastru oțel, de blazerul din denim subțire sau de un top supradimensionat din jerseu cu guler bărcuță.