Quelques Fleurs Royal, parfumul Reginei Maria de Romania

Totul a inceput cu un cos de flori… parfumul acestora a patruns in palatele regilor si si-a raspandit aromele de-a lungul a 3 secole.

In anul 1775, in Paris, un tanar, Jean-Francois Houbigant, a atarnat pictura unui cos cu flori la intrarea magazinului cochet din Faubourg Saint-Honore. Inca de la inceput, parfumul a fost apreciat de persoane bine-cunoscute in randul nobilimii cum ar fi: Maria Antoineta, regina Frantei si sotia regelui Ludovic al XVI. Houbigant a initiat femeile de la curtea Versailles sa foloseasca aromele parfumurilor, pentru ca dintr-o singura adiere sa transmita mesaje romantice celui dorit. De-a lungul timpului, Houbigant a devenit parfumierul multor curti regale din Europa. Multe persoane de rang inalt isi faceau frecvent cumparaturile la Houbigant. Registrul personalitatilor care au achizitionat de-a lungul timpului de la Casa Houbigant este o adevarata “Carte” a figurilor regale si din inalta societate.

Inceput in 1777, fiecare pagina a acestuia atesta loialitatea pentru acest brand a lui Napoleon III si a Imparatesei Eugenie, a Contesei de Saxonia – verisoara Lui Ludovic al XVI-lea, a regelui si reginei Olandei, a reginei Italiei, a printesei Mathilde, a surorii lui Napoleon, a Printului de Battenberg, a ducelui de Moucy, a lui Lev Tolstoi, a ambasadorului Rusiei, a lui Guy de Maupassant si a multor alte personalitati ale istoriei.

HOUBIGANT ORANGERS EN FLEURS

 

 

 

 

 

Orangers en Fleurs este un parfum care celebreaza florile de portocal. Acestea reprezinta simbolul fetilitatii, al abundentei (deoarece portocalii produc flori si fructe in acelasi timp), al inocentei si al casatoriei prin excelenta, fiind de asemenea emblema iubirii eterne. Parfumul este rezultatul imbinarii traditiei casei Houbigant cu spiritual creator al parfumierului Jacques Fleuri. Parfumul sofisticat are un inceput cald de flori de portocal. “Inima” de trandafir din Turcia si iasomie din Egipt este evidentiata de combinatia subtila de tuberoza si absolu de frunze de portocal. Acordurile sunt echilibrate delicat de notele florale de Ylang ylang, condimentate usor de cele de nucsoara. Notele uscate de baza reflecta perfectiunea intr-o imbinare lemnoasa, cu arome de mosc.   EDP 100 ml (620,01 lei)  Floral , feminin