READ MY MIND 7 O’CLOCK TEA&FASHION 3RD EDITION

Designeri romani, fata in fata cu publicul, la un ceai si o poveste

 10150850_10152288409773256_123325222_n

Joi, 27 martie, ora 19:30, la Ceainaria Serendipity ( Str. Dumbrava Rosie, nr. 12, Gradina Icoanei), are loc „Read my mind tea&fashion”, editia cu numarul 3. „Read my mind tea&fashion” nu este o prezentare de moda, nici un targ, ci este locul unde publicul intalneste designeri romani, intr-un cadru informal si afla o parte din secretele a 3 branduri. Expozantii acestei editii sunt: Alina Morar (haine; palarii semnate Berenike Hats), Carla Szabo (bijuterii), Florian Toma (genti).

In cadrul evenimentului invitatii au parte de sesiuni de make-up oferite de Oriflame (lansare noua gama The One), se vor rasfata cu cea mai fina inghetata La Strada, vor savura un ceai marca Serendipity si  vor putea intra in joaca la panoul foto folosind obiecte haioase de la Zoom Decor.

Alina Morar: Alina este absolventa a Universitatii de Arte din Cluj, in prezent masteranda a aceleasi universitati, iar estetica universului sau creativ este puternic influentata de tot ceea ce se intampla in societatea contemporana, influenta care se datoreaza, probabil, faptului ca este abolventa si a Facultatii de Jurnalism, din cadrul Universitati de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. In 2013 a castigat Premiul Avanpremiere-cel mai promitator tanar talent, in cadrul Galei Avanpremiere 13 si Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri.

Colecția   „Spirit solidar” este o poveste despre starea societatii contemporane dominata de elemente sufocante  in care protestul e o forma de exprimare din ce in ce mai percutanta.  Colectia reprezinta un simbolic protest care vizeaza o reintoarcere la calm, la liniste, combinand tonuri de alb si crem cu auriu, culoare care in acest context  face trimitere la elemente precum soare, lumina, ideea de ascensiune si siguranta,  dar și simbol al pervertirii, al lacomiei si al exaltarii irationale a dorintelor. Colectia este compusa din haine purtabile cu elemente conceptuale, iar materiale naturale si fluide precum inul sau poplinul de bumbac sunt combinate cu materiale sintetice accentuand astfel ideea de contrast, de dualitate. Reintoarcerea la liniste, la natura este  sugerata de materialele usoare,  aproape translucide iar  aspectul utilitar este accentuat de formele simple si de buzunarele interioare sau exterioare functionale, sistemele de inchidere ale produselor fiind in cea mai mare parte rezolvate prin cordoane si snururi.

Carla Szabo:  Absolventa de arte frumoase, Carla a lucrat mai intai in publicitate si apoi in design interior. In 2004, a inceput sa faca bijuterii. In anii urmatori, a devenit unul dintre cei mai importanti creatori de bijuterie din tara, fiecare noua colectie aducand un nou punct de vedere asupra universului sau ingenios. Materialele pe care le foloseste sunt nenumarate, dar are o inclinatie catre cele de provenienta naturala. Colectiile ii sunt inspirate de natura (Botanica, Bugs), de cultura urbana (Funny Stories, Street Life), de istoria trecuta si prezenta (Folk Attack, Pion’ieri/Pion’azi) dar şi de auto-descoperire ( I AM, Sur-Faces, Articula). Carla este un designer de bijuterii surprinzator. Piesele ei schimba cu gratie registrul si trec fara efort de la design conceptual la piese inteligente dar si la piese amuzante.

Florian Toma: Dupa ce a studiat Grapich Design la Facultatea de Arhitectura din Torina, face primul pas spre o cariera de fashion designer deschizand un mic atelier de serigrafie in care imprima tricouri sub un brand propriu. In scurt timp isi da seama ca nici acest domeniu nu-i permite sa se exprime pe deplin, asa ca isi indreapta atentia catre marochinaria de lux, domeniul care il pasioneaza si in prezent. In 2007, Florian decide sa se intoarca in Romania si sa inceapa activitatea de designer de accesorii sub brand-ul “Tom Florian”, pe care il scurteaza mai tarziu in “Florian”.

“Mosaic” este prima colectie cu care Florian se face remarcat. Dupa cum sugereaza numele, este  vorba de posete alcatuie in totalitate din patratele din piele de diferite culori, care asezate precum  piesele de mosaic formeaza suprafete bogate din punct de vedere al texturii si al cromaticii. O data cu lansarea modelului “Origami Clutch”, la inceputul anului 2013, care se bucura de un success incurajant, Florian defineste un stil propriu caracterizat de contructii geometrice imprumutate din arta origami si in general din tehnica de prelucrare a hartiei.