Recomandare muzică: Yann Tiersen-Skyline

Yann Tiersen este un compozitor francez care combină delicateţea sunetelor clasice de melodică, pian, xilofon, chitara şi vioară cu sintetizatorul modern. Stilul care îl caracterizează pe Yann este muzica minimalist şi genul avant-garde.

Albumul Skyline, lansat în 2012, este presătat de sentimente optimiste, speranţă şi bucurie fragilă. Stilul este unul ambiental, dar energic, compozitorul folosind chitara acustică, dar şi pe cea electrică, pentru a crea tot felul de sunete distorsionate. Atmosfera este una europeană, dar nu în stilul tradiţional francez, specific albumelor anterioare, mai degrabă este o atmosferă caracterizată prin delicateţe, rafinament şi reverie, piesele fiind variante soft a baladelor rock din anii 80. Majoritatea pieselor au şi clipuri animate, care întreţin atmosfera suprarealistă şi te poartă într-o lume diferită, dar din care facem parte cu toţii.

Deşi albumul are influenţe pozitive, încă se mai regăsesc acele părţi întunecate ale universului lui Tiersen, asemeni unui copil, uneori trist şi frământat de drame interioare.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: mute.com