Recomandări pentru păstrarea corectă a alimentele în frigider

Hotpoint a lansat tehnologia “Active Oxygen”, ce ajută la păstrarea prospeţimii produselor ca în prima zi, după 9 zile prin producerea şi distribuirea în interiorul aparatelor frigorifice de oxigen activ, ce previne formarea bacteriilor cu până la 90% şi reduce mirosurile urâte cu 70%. Un alt factor important în menţinerea prospeţimii produselor este reprezentat de aşezarea alimentelor în frigider.

Hotpoint vă prezintă sfaturi pentru păstrarea corectă a produselor în aparatele frigorifice.

  • Produsele feliate trebuie aşezate pe raftul din mijloc, într-un recipient închis. Temperatura optimă pentru stocare este între 3° şi 5° C, iar umiditatea trebuie să fie 80%. Pentru păstrarea prospeţimii o perioadă mai îndelungată se recomandă folosirea aparatelor dotate cu un dispozitiv Active Oxygen.

 

  • Peştele trebuie păstrat pe raftul de jos, ambalat în folie alimentară sau staniol, la o temperatură între 0° şi 2° C, cu o umiditate de 85%. Astfel, acesta nu se va scurge peste alte alimente.
  • Locul ideal pentru stocarea brânzei maturate este pe raftul de sus, ambalată în hârtie alimentară, pergament sau o cârpă curată. Este recomandat să fie păstrată la o temperatură între 2° şi 5° C, cu o umiditate între 65% şi 70%. Pentru un frigider fără miros de brânză este indicat folosirea aparatelor ce au integrate tehnologia “Active Oxygen”.

 

  • Carnea trebuie amplasată pe raftul de jos, ambalată în folie alimentară sau staniol, la o temperature între 0° şi 2° C şi o umiditate de 85%. Dacă frigiderul este dotat cu un dispozitiv Active Oxygen, carnea se va păstra proaspătă şi perfect conservată pe o perioadă de până la nouă zile.

 

  • Legumele trebuie păstrate în pungi perforate la temperaturi între 1° şi 8° C, cu o umiditate între 85% şi 45%. Locul corect este în compartimentul de jos, de sub rafturi. Pentru un stoc de legume mereu proaspete, ca şi cum ar fi proaspăt culese, se recomandă utilizarea frigiderelor ce deţin tehnologia Active Oxygen.