Review: imprimanta Brother DCP-195C

Brother DCP-195C are un design elegant şi compact, pentru o impirmantă multifuncţională. Poate printa, scana şi copia şi se mândreşte cu o conexiune Ethernet la fel ca PictBridge, pentru printarea direct de pe o cameră compatibilă. Cu toate acestea, unele caracteristici lipsesc, cum ar fi un ecran color, ceea ce nu este surprinzător având în vedere preţul redus.

Brother DCP-195C oferă rezultate deosebite atunci când printezi fotografii de pe computer, dar este cam lentă iar rezultatele pentru alte imagini colorate sunt uneori dezamăgitoare.

DCP-195C se conecteză la computer prin USB. Există o conectivitate PictBridge pentru printarea direct de pe o cameră compatibilă sau de pe un card de memorie, care oferă mai multe opţiuni de imprimare. Verifică înainte de achiziţionare dacă este compatibil cardul.

Textele sunt imprimate rezonabil la această imprimantă, dar paginile sunt imprimate cu o viteză destul de mică, 2.9 pagini pe minut.

Foile de calcul imprimate arată plictisitor şi cele imprimate în stilul revistelor arată sărăcăcios, în timp ce pozele arată grozav.

Utilizând calculatorul pentru imprimarea fotografiilor, acesta ajută la contrast şi culori potrivite. Va trebui să aştepţi în jur de 3 minute pentru tipărirea unei fotografii de 8-10 inci.

Calitatea pozei scade uşor atunci când imprimaţi utilizând PictBridge şi mai mult atunci când imprimaţi direct de pe cardul de memorie.

Cu toate acestea, nu puteţi previzualiza imaginile pe ecranul mic, astfel că este mai bine să folosiţi computerul pentru imprimat. Atunci când imprimaţi pozele de pe un card de memorie trebuie să printaţi o pagină de index mai întâi, după care să o folosiţi pentru selectarea imaginilor pe care le doriţi imprimate.

Funcţia de scanare captează foarte bine imaginile de tipul celor de revistă, dar am găsit fotografii scanate întunecat.

Copiatorul este destul de bun- copiile color nu sunt perfecte, dar sunt mai bune decât multe alte modele iar copiile într-o singură culoare sunt rezonabile. Am găsit controlul copiatorului puţin mai dificil de utilizat decât al altor modele.

Imprimanta separă cartuşele de culoare, astfel că dacă o culoare se termină, nu va trebui să le înlocuiţi pe toate în acelaşi timp. Cu toate acestea, va trebui să înlocuiţi cartuşul consumat pentru a putea continua imprimarea.

Nu are funcţie faţă-verso, ceea ce înseamnă că nu puteţi seta să printeze pe ambele feţe ale unei pagini.

Noţiunile de bază sunt uşor de priceput şi la îndemână, software-ul poate fi dezinstalat printr-o singură acţiune dacă aveţi nevoie să îl eliminaţi.

Această imprimantă este destul de zgomotoasă.

Consumă 1,4 w în aşteptare şi atrage putere în regimul de aşteptare standby , aşa că este mai bine să o opriţi atunci când nu o folosiţi.

Avantaje : calitate bună a pozelor, culori deosebite la scanare, culori rezonabile pentru copii.

Dezavantaje:  zgomotoasă, viteza de imprimare ar putea fi mai bună, fără funcţie imprimare faţă-verso, culori slabe la imprimare.

Carla Schoppel