Recomandări pentru utilizarea eco a electrocasnicelor de la Hotpoint

Hotpoint a acordat întotdeauna o atenţie specială economisirii resurselor și protejării mediului. Spiritul ecologic și cercetările continue pentru calitate și inovaţie au ca rezultat electrocasnice marcate cu simbolul ECOTECH, ca o garanţie a unor standarde înalte de eficienţă, consumuri reduse și performanţe excelente.

Hotpoint vă prezintă recomandări pentru utilizarea eco a electrocasnicelor:

  • Păstrează integritatea, eficienţa şi curăţenia garniturilor cuptorului, pentru ca acestea să adere bine la uşă şi să nu se producă pierderi de căldură. Peretele separator special, termoizolant al cuptorului Openspace de la Hotpoint, permite optimizarea consumului de energie, fără pierderi de căldură, încălzind separat cele două compartimente ale cuptorului.
  • Programează utilizarea cuptorului seara târziu şi la primele ore ale dimineţii: astfel ajuţi la reducerea consumului la distribuitorii de energie electrică. Cu cuptorul Openspace de la Hotpoint, poţi utiliza programele automate care setează timpul şi temperatura ideală pentru reţeta pe care o prepari sau poţi selecta manual timpul de coacere dorit.
  • Atunci când foloseşti o maşină de spălat vase, selectează programul adecvat tipului de vase şi gradului de murdărie. Pentru vasele cu un grad de murdărire normal, optează pentru funcţia “eco”, cu consum redus de apă şi murdărire. Atunci când cantitatea de vase este redusă, apelează la programul “jumătate de încărcătură”. Maşinile de spălat vase Hotpoint beneficiază de motorul FlexiPower, ce asigură un consum de energie redus, iar tehnologia New Sensor System reglează cantitatea de apă, temperatura, durata programului şi presiunea jeturilor.
  • Pentru protejarea mediului, optaţi pentru utilizarea detergenţilor fără fosfaţi şi fără clor.
  • Prespălarea este necesară doar pentru lenjeria foarte murdară: dacă renunţi la ea, economiseşti detergent, timp, apă şi reduci cu 5 – 15% consumul de energie.
  • Dacă tratezi petele cu un produs special sau laşi rufele la înmuiat înainte de spălare, se reduce necesitatea spălării la temperaturi ridicate. Utilizarea unui program de 60° C în locul unuia de 90° C sau a unuia de 40° C în locul unuia de 60° C are ca urmare reducerea consumului de energie cu până la 50%. Noua masină de spălat cu cicluri ecologice de la Hotpoint asigură o eficientă maximă a spălarii şi la temperature scăzute, în cadrul programelor “Bumbac”, “Materiale sintetice” şi “Rapid”.