Review: Samsung Galaxy S3 – cinci lucruri pe care trebuie să ştiţi

Samsung Galaxy S3 este noul smartphone de la Samsung  şi un înlocuitor pentru Galaxy S2. Este mai ușor şi, de fapt, arată similar cu Samsung Galaxy Nexus, mai degrabă, decât cu Galaxy S2. Ca și telefoanele anterioare de la Samsung, este mai mult făcut din plastic, decât din materiale premium, cum ar fi metalul, dar aparatul pare destul de bine construit.

1. Are un „quad-core”

Adică are un procesor mult mai rapid. În timp ce iPhone 4S are un procesor dual-core, noul S3 are un procesor quad-core. Este similar cu HTC One X și LG OPTIMUS 4X HD.

2. Rulează ultima versiune de Android

Ca One X şi Optimus 4X HD, S3 rulează pe ultima versiune a sistemului de operare Android, numit Cream Sandwich Ice. Acesta adaugă o serie de noi caracteristici şi îmbunătăţiri, precum şi o interfaţă de utilizator îmbunătăţită.

3. Are dispay HD de 4.8 inch și folosește tehnologia Super AMOLED

Ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, dacă ecranul Galaxy S2 a fost extrem de strălucitor şi plin de culoare, S3 Galaxy este și mai performant. Are o rezoluție de 720 x 1.280 pixeli şi, la prima vedere, este foarte impresionant.

4. Gamă variată de culori

S3 vine fie în alb, fie în albastru. Versiunea albă are un finisaj lucios, în timp ce versiunea albastră are un efect de metal.

5. Are o cameră de 8 megapixeli

Camera are aceeaşi rezoluţie ca S2,  deşi există îmbunătăţiri. Este mai rapidă atunci când faci fotografii şi le poți face chiar și  în timp ce filmezi un clip video.

 Poate acest Android să învingă pe piața smatphone-urilor?

Cel mai impresionant lucru la S3 este, cu siguranță, ecranul. Aceasta are toată  luminozitatea şi culoarea produsă de ecranul lui Galaxy S2, dar are o rezoluţie mai clară, punându-se în concurenţă cu retina display-ului Apple. O altă trăsătură destul de folositoare este aceea că este rezistent la șocuri și la zgârieturi, dar aceasta nu este o noutate pe piața smartphone-urilor.

La design pare că seamănă mai mult cu Galaxy Nexus, dar fără ecran curbat. Acest lucru lasă impresia că S3 este un telefon mid-range, mai degrabă, decât un smartphone de top-end.

Samsung s-a concentrat mai mult pe experienţa utilizatorului, decât pe specificații, ceea ce poate să fie considerat drept o mişcare inteligentă.  Are capacitatea de a ţine ecranul aprins cât timp îl privești, iar aceasta este o trăsătură importantă.

Recunoaşterea vocală îmbunătăţită se simte ca o încercare de a ţine pasul cu Apple, decât ca o caracteristică esenţială.

În general, este un dispozitiv impresionant şi are toate caracteristicile pe care le-ai aştepta, dar nu are nimic ieșit din comun.

Andreea Cristea