Reţeta de miercuri: Tartă cu piersici

Ingrediente:
*3 ouă
*150 g zahăr
*o jumătate de pahar de lapte
*250 g făină
*4-5 piersici mari
*1 praf de copt
*1 pachet vanilie
*coaja de la o lămâie rasă
20 g unt pt uns tava
o tavă rotundă pentru tarte

Mod de preparare:

Se amesteca gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă omogenă. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se dau deoparte.

În crema de galbenuş se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi laptele; se adaugă vanilia, lămâia rasă iar la sfârşit albuşurile spumă amestecând de sus în jos, pentru a încorpora cu atenţie albuşurile în crema omogenă.

Se unge tava cu unt, se pudrează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă iar deasupra se aşează fructele taiate feliute. Se introduce în cuptorul cald (180°C) pentru 45 minute. Se lasă tarta 5 minute în cuptor dupa coacere.

Piersicile pot fi înlocuite cu orice fruct de sezon. Se recomandă ca tava să stea la cuptor 35-40 de minute, pentru a rămâne mult mai pufoasă.

Poate fi decorată la sfârşit cu căpşuni.

Sursă foto: www.ehow.com