Vă prezentăm o reţetă sănătoasă propusă de Ligia Pop- Raw food chef si autor carti de specialitate.
Chiftele
- 1 conopida mica cruda
- zeama de la jumate lamaie
- 100 g seminte de in inmuiate timp de 2h
- 200 g faina* de nuca sau pulpa ramasa de la laptele de migdale
- 50 g de fulgi drojdie inactiva*
- 50 g tărâţe de psyllium
- sare dupa gust
- 50 g de ulei
- 200 g faina de nuca macinata
* Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea aluatului. Sunt chiar fulgi precum cei de cartofi, de drojdie inactivata.
* Faina de nuci/seminte se prepara in robot sau in rasnita de cafea.
Toate ingrediente se amesteca in robot si se lasa 5 minute sa se patrunda. Vara compozitia aceasta va fi mai lichida, din cauza ca toate sunt mai bine hidratate decat iarna. Compozitia se va lasa la scurs intr-o sita emailata sau se va stoarce cu mana. Daca tot nu s-a inchegat, atunci se va mai adauga inca o cana de faina de nuci sau faina din seminte de floarea soarelui. Se formeaza chiftelutele dupa care se dau prin faina de nuca lasata pentru final.
Sursa: ligiapop.com
http://ligiapop.com/2010/04/04/chiftele-fara-foc-delicioase/