Ingrediente:
1 vânătă
1 roşie mare
1 căţel de usturoi
ulei de masline
sare
piper
pătrunjel pentru decor
Sos:
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de oţet balsamic
4-5 linguri de apă
1 linguriţă cu vârf de zahăr
1 praf de sare
2 foi de busuioc proaspăt sau uscat
Preparare:
Vânăta se taie rondele se sărează şi se prăjeste în uleiul de măsline (cam o lingură de ulei la 4 felii de vânătă). Când sunt aurii se aşează pe hârtie de menaj care să absoarbă din grăsime. Roşia se curăţă de coajă şi se taie marunţel, usturoiul se curăţă, se scoate bulbul (mijlocul), se taie mărunt. Se pun în tigaia fierbinte în care s-au prăjit rondelele de vânătă, se sărează, se piperează, se amestecă şi se lasă cam 5 min. pe foc.
Mozarella se taie felii.
Se aşează pe farfurie intercalând vanăta, mozarella, roşiile, iar vănata, mozarella, roşiile, terminând cu o felie de vânătă. Decorăm cu pătrunjel verde şi asezonăm cu sosul de mai sus.
Poftă bună!
Sursă imagine:
www.carteadebucate.net