Reţeta zilei: Biscuiţi de brânză

Dacă vă doriţi o gustare deliciosă şi uşoară pentru seara, propunerea noastră este să încercaţi următoarea reţetă. Se prepară în 25 de minute şi pot fi serviţi atât la cină, cât şi în timp ce urmăriţi un film.

Porţii: 16 biscuiţi

Ingrediente:

– 300 gr. făină

– un vârf de linguriţă de sare

– o jumătate de linguriţă de piper negru

– o jumătate de linguriţă de boia

– două linguriţe de praf de copt

– 7 linguriţe de unt rece

– 2 bucăţi de ceapă verde, tocată fin

– 50 grame parmezan ras

-3 sferturi de ceaşcă de lapte bătut

Mod de preparare:

1. Într-un castron mare se amesteca faina, boiaua, piperul negru, praful de copt și sarea.

2. Se taie untul în bucăţi mici. Se amestecă cuburile de unt cu amestecul de făină până când se omogenizează. Apoi se adaugă prazul şi parmezanul şi se amestecă bine.

3. Se adaugă laptele bătut şi se amestecă până când se omogenizează

4. Se rulează aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Se taie în felii, care se pun la copt timp de 12-15 minute la foc mediu.