Review de produs: Aparat de supraveghere bebeluş Motorola MBP36

Monitorul digital Motorola MBP36 îți va spune ce face bebelușul tău chiar și atunci când nu ești în preajmă. Acesta este un aparat de supraveghere ce permite părinților să fie mereu cu ochii pe mișcările bebelușiilor nou-născuți sau pe ale acelora care de abia învață să facă primii pași. Monitorul digital poate avea utilizări diverse.

Părinții voluntari care au testat acest nou aparat de supraveghere – MBP36 – au descoperit că semnalul este puternic atât în casă, cât și în grădină. Aceștia s-au arătat interesați de noul aparat și au rămas impresionați de capacitatea acestuia de a se roti, de a se înclina și de a focaliza imaginea pentru a oferi detalii cât mai clare asupra mișcărilor bebelușului.

Telecomanda

Unitatea bebelușului constă într-o cameră cu un cap rotativ care poate fi așezată pe o suprafață orizontală sau montată pe un perete. Imaginea pe care camera o oferă este controlată de departe de unitatea parentală ce dispune de 4 butoane direcționale.  Această caracteristică este inteligentă. Este utilă pentru a observa mișcările copilului în timp ce acesta se joacă singur în cameră.

Calitatea imaginii este destul de fidelă, dar nu la fel de clară ca a altor aparate de supraveghere. Calitatea sunetului pare bună.

Setări intuitive

Setările sunt foarte simple și unitatea parentală și cea a bebelușului  sunt deja conectate, deci nu trebuie să îți faci griji în privința montării. Este recomandat ca bateria unității parentale să stea la încărcat 16 ore înainte de a fi folosită.

Faptul că unitatea bebelușului nu poate funcționa decât dacă este conectată la sursa de curent reprezintă un dezavantaj al acestui aparat. Multe alte aparate oferă opțiunea de a salva durata de viață a bateriei pentru a permite unității să funcționeze chiar și în cazul în care există o pană de curent.

Ușor de folosit

Voluntarii noștri consideră că MBP36 poate fi folosit cu ușurință, bazându-te chiar pe intuiție.Unitatea parentală funcționează pe baza unor baterii reîncărcabile, iar durata de viață a acestora pare modestă. Dar când aparatul nu este conectat la o sursă de curent, imaginea video intră automat în stand by după câteva minute pentru a economisi bateria, lăsând deschis însă sistemul audio. De asemenea, display-ul aparatului afișează procentajul bateriei, astfel vei știi când se va descărca.

5 cântece de leagăn

Motorola MBP36 conține 5 cântece de leagăn, dar părinții care au testat acest monitor au spus că ritmul cântecelor este destul de rapid pentru a adormi niște bebeluși.  Are totuși și un sensor de temperatură, lumini LED care reacționează la sunet, luminând unitatea parentală de fiecare dată când copilul va face zgomot sau se va mișca.

Poți conecta unitatea parentală la TV sau la ecranul monitorului  pentru a obține o imagine mai mare, folosind un cablu AV (care se vinde separat), dar în acest timp nu vei avea acces la butoanele acestei unități.

Avantaje: Aparatul are funcții senzoriale și motor silențios, dar și meniu intuitiv. Se mișcă pe orizontală și pe verticală pentru a oferi o imagine de ansamblu

Dezavantaje: Unitatea bebelușului este întreținută de mai multe surse. Este un aparat destul de scump. Senzorul de temperatură este imprecis.

 Isabelle Perianu