Review de produs: camera digitală Nikon Coolpix L120

Nikon Coolpix L120 este o cameră digitală compactă de 14 Megapixeli, având un super zoom de 25x. Pe lângă lentilele cu deschidere largă și cu niște caracteristici folositoare precum tehnologia de recunoaștere a feței unei persoane, are 16 moduri de fotografiere și stabilizator de imagine. În ciuda lipsei unor caracteristici avansate în modul manual, face acest aparat digital compact cu obiectiv wide fotografii reușite?

Mai presus de prima impresie, acest model de 10 megapixeli seamănă foarte bine cu o cameră compactă cu zoom foarte bun/mare – o categorie care permite un control manual mai bun decât cel al unor camere compacte, fără să fie la fel de complex ca un SLR digital.

Cu siguranță acest lucru nu schimbă statutul de cameră foto compactă foarte reușită. Rămâne o achiziție foarte bună care merită osteneala.

Lipsa caracteristicilor manuale

L120 este un aparat cu dimensiuni mari, măsurând 11x8x8.5cm și cântărind 488g. Nu există moduri prioritare pentru diafragmă sau pentru viteza de declanșare și nu există nici focus manual. Se mândrește, în schimb, cu o capacitate mare a celorlalte caracteristici și este ușor de folosit.

Lipsa caracteristicilor manuale poate să nu reprezinte un dezavantaj pentru mulți dintre cei care caută un aparat foto simplu, mai ales dacă lentilele cu zoom optic de 21x sunt un îndemn în plus în achiziționarea acestui aparat. Trebuie precizat că la un preț asemănător este posibil să găsești camere mai potrivite cu mai multe opțiuni de comenzi manuale, ce îți oferă o mai mare libertate în a decide cum să arate propriile fotografii.

Lentile cu o deschidere mare

Zoom-ul începe cu o generoasă deschidere de 25mm – făcând să îți fie mult mai simplu când fotografiezi un grup aflat într-o încăpere sau când vrei să obții niște poze cu peisaje largi. Camera foto are și avantajul unui stabilizator de imagine foarte bun. Deseori aceste stabilizatoare pot fi dezamăgitoare la camerele foto, dar testarea pe care am făcut-o arată că L120 are un stabilizator de imagine foarte reușit și demn de încredere pentru a reduce efectele unor mâini tremurânde.

O calitate bună a imaginii

Calitatea unui astfel de aparat- L120 este impresionantă. Când fotografiezi într-o zi însorită, culoriile sunt reproduse cu fidelitate, iar umbrele și luminozitatea sunt contrastate. Pozele sunt impresionante și când ai decis că vrei să fotografiezi într-o încăpere unde sursa de lumină este artificială.

Avantaje – o calitate mare a imaginii, a filmelor, viteza de declanșare, ecran LCD.

L120 oferă fotografii excelente chiar și atunci când lumina este slabă, are lentile cu o deschidere foarte mare, zoom optic de 21x, stabilizator de imagine foarte bun și o decentă calitate HD a filmelor video.

Dezavantaje – dimensiunile foarte mari, greoi, lipsa unor comenzi manuale și a unui vizor.

Isabelle Perianu