Review de produs: Tableta Dell Streak 7

De curând a apărut pe piață o nouă tabletă de la Dell, Streak 7, care față de micul său frate, Dell Streak 5 se remarcă prin câteva lucruri mici, dar esențiale pentru a face diferența între acestea două. În primul rând, este vorba despre o diferență de ecran, Streak 7 având un ecran mai mare cu 2 inch față de Streak 5. Un alt lucru prin care cele două tablete se diferențiază este aplicația de 3G de care Dell Streak 7 dispune.

Streak 7 folosește sistemul de operare Android 2.2 care, deși nu este la fel de modern precum Android 3.0, permite în continuare accesul complet la aplicațiile de Android plus o gamă largă de aplicații utile pre-instalate.

Noua tabletă are o memorie internă de 16 GB și un slot de card SD în situația în care ai nevoie de un spațiu mai mare. Deși cardurile SD sunt prezente mai mult în cadrul altor device-uri precum camerele foto, prezența acestuia la Dell Strak 7 face transferul de fotografii și video mult mai ușor pentru tablet ta.

Viața bateriei Streak 7 este una mediocră. Ea permite navigarea pe internet prin conectare la Wi-Fi în jur de 235 de minute sau 205 minute de redare video HD. Bateria se încarcă destul de ușor, astfel încât după o perioadă de 30 de minute de încărcare, va oferi 2 ore de rulare, suficiene pentru a viziona câteva videoclipuri sau un film scurt.

Ecranul tabletei Dell Streak 7 este receptiv și funcționează foarte bine. De asemenea, tastatura virtuală funcționează destul de bine, deși tastele sunt puțin înghesuite având ca și mod de asezare modelul portret, însă nu este o surpriză având în vedere că vorbim despre o tabletă cu ecranul de 7 inch. Taleta dispune de două camere, una de 1,3 MP care este asezată în față și o a doua cameră de 5MP asezată în spate.

Ecranul tabletei nu dispune de acel factor wow al unui iPad 2, dar nu este o dezamăgire. Culorile sunt îndrăznețe, iar ecranul permite vizualizarea unor detalii destul de fine. Calitatea sunetului din boxele incorporat în tablete este puțin slăbuț, dar cu ajutorul unor dispozitive portabile de redare media, de exemplu, un set de căști, ascultarea se îmbogățește semnificativ. Volumul este destul de ușor de regalt, este nevoie de puțin timp pentru te obișnui cu butoanele mici.

Ionela Văcaru