Review: două scaune auto pentru copii

Scaunul auto Maxi Cosi Cabriofix este proiectat pentru copiii sugari până la cei de 13 kg ( 12- 15 luni). Se poate să fie cel mai cunoscut transportator pentru copii, datorită faptului că se potriveşte mai multor mărci de cărucioare folosite, în călătorii. Pentru a afla care şi cum s-au descurcat la testele pentru scaunul auto al copiilor, citeşte întregul review.

Retestarea noului standard al scaunului de bază a obţinut cu brio primul nostru “Excelent” în ceea ce priveşte rezultatul scaunelor pentru copii.

Protecţia în caz de accidente este excelentă, iar instrucţiunile sunt clare.

Am schimbat maşina pe care am folosit-o la teste în 2011, pentru a reflecta cu mai mare precizie designul şi aspectul centurii de siguranţă, tipică maşinilor de familie curente.

Am realizat în mod repetat teste pentru a ne asigura că testele anterioare realizate online sunt, în general, comparabile cu cele actuale.

Avantaje: Rezultate excelente în caz de accident.

Dezavantaje: Baza este grea, motiv pentru care s-ar putea să doriţi să o lăsaţi fixată în maşină.

Britax baby-safe Plus Isofix este un transportator pentru sugari, orientat spre spate care se potriveşte unei baze securizate, folosind pentru poziţionare elemente Isofix. Am testat de asemenea acelaşi scaun (numit baby safe) instalat fără bază, folosind centura de siguranţă pentru adulţi.

Este potrivit pentru copii cu greutatea până la 13 kg (12-15 luni). Citeşte întregul review pentru a afla cum au fost executate testele pentru scaunul auto, pentru copii.

Poate fi instalat folosind baza fixatoare Isofix, sau fără bază, utilizând cele trei puncte ale centurii de siguranţă pentru adulţi, iar performanţa sa este la nivel de best buy în ambele feluri.

Aceste rezultate sunt pentru utilizarea sa cu fixatoarele Isofix.

Deţine un suport pentru picioare care stă pe podeaua maşinii, pentru a asigura stabilitate în faţa accidentului. Website-ul Britax oferă o listă cu modele compatibile aşa că vă sugerăm să verificaţi înainte de achiziţionare.

 Performanţa în caz de accident a Britax Baby-Safe Plus este de prim nivel -faţă şi spate- şi rămâne stabilă maşinii, sub toate circumstanţele.

Este foarte uşor de folosit, cu instrucţiuni foarte clare şi etichete de avertizare uşor de înţeles, motiv pentru care riscul de a le instala incorect este foarte scăzut. Hamul poate fi ajustat în timpul creşterii copilului, fără inconvenientul de a fi nevoiţi să îl desfiletaţi de pe scaun.

Scaunul este bine căptuşit, cu suporturi potrivite pentru cap şi picioare. Pentru a veni în ajutorul scurgerilor asociate copiilor mici, husa este uşor de scos şi se poate curăţa la maşina de spălat.

Am schimbat maşina pe care am folosit-o la teste in 2011, pentru a reflecta cu mai mare precizie designul şi aspectul centurii de siguranţă tipică maşinilor curente de familie.

Am realizat în mod repetat teste pentru a ne asigura că cele anterioare, realizate online sunt în mare parte comparabile cu cele actuale.

Cu toate acestea, o asemenea schimbare semnificativă înseamnă că nu putem face comparaţii majore. Acest rezultat este de la  testele noastre din 2008.

Avantaje: deosebit de stabil în vehicul, suport excelent pentru cap, performanţă frontală şi laterală foarte bună în caz de accident.

Dezavantaje: niciunul.

Carla Francesca Schoppel