Review: Joacă-te cu maşina de feliat mere!

Merele au fost mereu preferatele mele. Asta pentru că încă de când eram mică, nu mi-au lipsit niciodată din casă. Aşa se face că nu trece zi fără să mănânc un măr sau măcar un preparat care să îl conţină. Până într-o zi când, aflându-mă în căutarea unui cadou, într-un magazin unde se regăseau şi ustensile de bucătărie, am dat peste ceva despre care nu m-aş fi gândit niciodată că ar fi fost inventat: maşina de curăţat şi feliat mere. Da, doar mere!

Orice lucru inedit îmi atrage curiozitatea, aşa că am profitat de preţul convenabil şi mi l-am cumpărat. Nerăbdătoare din fire, cum am ajuns acasă, am întors aparatul pe toate părţile, ca să-mi dau exact seama ce ştie să facă aceasta jucărie şi mai ales, cât de bine. Motiv pentru care m-am pregătit de teste cu deja celebrele fructe din dotare.

Primul lucru pe care l-am descoperit a fost că are două „viteze”, adică două bare metalice, una cu spirală de 1/4 şi cealaltă cu spirală de 1/8. Nu mă întrebaţi ce înseamnă asta, singurul lucru pe care îl pot presupune este că pot face felii fine şi egale ca dimensiune, mai groase sau mai subţiri.

Aşadar, am introdus primul măr şi am început să învârt de manivela. O singură răsucire şi mărul a fost curăţat, feliat şi scobit! Perfect pentru tarte!

După cum veţi observa din imagini, partea de curăţare a cojii nu a fost foarte precisă, asta pentru că îţi trebuie şi ceva îndemânare, pe care o capeţi, de obicei, doar prin perseverenţa.

Din instrucţiuni, dar mai ales intuitiv, mi-am dat seama că ar avea nevoie de ceva ajustare, dar nu prea m-am prins cum se face asta, deoarece lucrurile nu sunt explicate concret acolo. Aşa că trebuie să apelaţi la creativitatea personală şi să faceţi experimente.

Cel mai mult mi-a plăcut partea cu scosul cotorului. Recunosc că de fiecare dată când mi-am dorit să prepar ceva deloc sofisticat, precum un tort de mere sau mere coapte cu miere şi scorţişoară, cotorul mi-a dat mereu bătăi de cap. Acum poţi să faci asta rapid, uniform şi fără să crapi merele. Dintre cele două bare, mie mi s-a părut mai eficientă cea de ¼, dar probabil căpătasem deja îndeletnicire în decojit şi scobit.

La ce o să-ţi folosească şmecheria asta, poate că nu te da pe spate, dar măcar mănânci mere feliate fumos. Şi de ce nu, ai putea să încerci să-l foloseşti şi la altceva decât mere. Oricum, e amuzant, deloc costisitor şi merită să-ţi întregeşti colecţia de ustensile casnice sau să te apuci de decorat salatele de fructe, cocktailurile etc!
Dispozitivul poate fi cumpărat online, de pe diverse site-uri, dar şi din magazine.

Spor la savurat fructele tale preferate. Eu deja mă grăbesc să prepar un compot.

 Cristiana Bobaru