Review produs: Corel Paint Shop Pro X3 Ultimate

Corel Paint Shop Pro X3 Ultimate este cel mai nou produs dintr-o linie de software pentru editarea și managementul imaginilor.

Competitorii cei mai importanți sunt Adobe Photoshop Elements și câteva programe disponibile gratuit.

Corel Paint Shop Pro X3 Ultimate se prezintă sub forma a două discuri, €un indiciu despre cât de complex este acest software. Oricum, a funcționat perfect pe calculatorul nostru de studiu cu 1GB, ca și pe cel mai performant. Oricând dorești să achiziționezi un program, este înțelept să verifici cerințele minime impuse de producător pentru sistemul de rulare.

 Complicat

Odată ce l-au instalat, utilizatorii ocazionali sau neexperimentați vor afla că acest program este complicat în mod inutil de butoanele mici și suprafața întunecată de editare.

Opțiunea pentru autocorrect funcționează bine, însă trebuie să intri în secțiunea  „Express Lab” ca să o folosești,  lucru care nu e foarte simplu dacă vrei să ajustezi rapid o fotografie.  Când ai terminat de editat, însă vei putea uploada imaginea direct în Flickr sau Facebook.

Modificarea ochilor roșii se realizează mai încet decât în cazul altor programe, pentru că trebuie să dai click pe fiecare ochi în parte. Pentru Photo! Editor, de exemplu, e suficient să apeși butonul de eliminare a ochiilor roșii și programul localizează și modifică în mod automat  problema.

 Performanță

 Deși unii utilizatori pot găsi că numărul mare de opțiuni e copleșitor, un utilizator avansat nu poate fi impresionat de performanța generală a acestui software. Există o gamă largă de efecte speciale de unde poți alege -“  adăugarea de text (poți alege dintr-un număr foarte mare de fonturi și efecte) este o particularitate foarte bine reprezentată. Totuși opțiunea de corectare a liniei orizontului nu a fost atât de ușor de folosit.

 Crearea unui web-site

 Corel Paint Shop Pro X3 Ultimate este cel mai avansat software din seria Paint Shop Pro  X3 și poate fi cumpărat cu niște extra programe la versiunea standard care valorează în jur de 20£. Unul dintre ele îți permite să creezi și să publici site-ul propriu -“ un avantaj uriaș dacă dorești să îți faci un site.

 Avantaje:  opțiuni  avansate, software compatibil pentru design web.

 Dezavantaje:  greu de folosit, scump.

 Veronica Enușcă