Șapte principii ale omului de succes

Toată lumea s-a întrebat care este secretul din spatele oamenilor de succes atunci când vine vorba despre domeniul business-ului și nu numai. Cum au reușit ei să ajungă așa de departe și care sunt principiile care le-au ghidat întreaga activitate? Iată câteva dintre credințele care au influențat traseul unor oameni remarcabili.

Timpul nu mă organizează, eu îmi organizez timpul!

Deadline-urile stabilesc parametrii temporali ai unei activități, iar de obicei, acesta nu este un lucru bun. De ce? Pentru că dacă îi spui unei persoane că are la dispoziție două săptămâni pentru a duce la bun sfârșit un anumit task, ea în mod instinctiv își va ajusta activitatea conform acestei perioade, fără să conștientizeze că, poate, activitatea respectivă nu necesită atât de mult timp.

Uită de conceptul de deadline, cel puțin atunci când  îți organizezi activitatea.  Task-urile trebuie să fie îndeplinite repede și eficient.

Oamenii din jurul meu sunt oamenii pe care eu îi aleg!

Oamenii care te înconjoară nu sunt tot timpul oamenii care îți plac, cel mai mult. Există angajați care te scot din minți sau mai rău, există clienți, pur și simplu, respingători. Tot ce trebuie să știi este că tu alegi oamenii care te înconjoară. Dacă oamenii din apropierea ta te fac nefericit, nu este vina lor. Este vina ta. Ei se află în viața ta profesională sau personală deoarece tu i-ai atras sau tot tu le-ai permis să rămână alături de tine.

Experiența este lipsită de relevanță. Realizăriile sunt totul!

Oamenii de succes nu au în vedere câtă experiență măsurată în ani se afle în CV-ul  angajațiilor lor, important este cât de multe lucruri au creat. Nu contează că au 10 ani de experiență în Web-design, contează câte site-uri au creat, câte sisteme au instalat sau câte aplicații au dezvoltat. Oamenii de succes nu au nevoie să se descrie folosind adjective hiperbolice, ei se pot descrie într-un mod concret,  prin intermediul a ceea ce au făcut.

Eșescul nu este ceva ce ți se întâmplă doar ție, din el trebuie să și înveți

La rândul lor, persoanele de succes au avut de confruntat anumite momente dificile și numeroase eșecuri. Acceptă eșecul: controlează-l, învață din el și asumă-ți responsabilitatea deplină pentru a te asigura că data viitoare lucrurile vor lua o formă favorabilă.

Voluntarii au întotdeauna de câștigat

Nu te feri de muncă. Cu cât ai ocazia să faci mai multe, cu atât vei avea ocazia de a învăța mai multe, de a impresiona, de a dobândi noi abilități, de a construi noi relații, de a face mai mult decât ai crede că ești în stare. Succesul se bazează pe acțiune. Cu cât te oferi mai repede voluntar, cu atât ai oazia să treci mai repede la acțiune. Oamenii de succes și-au creat și își creează propriile oportunități.

Atât timp cât sunt plătit, totul este bine

Dacă clientul tău solicită o livrarea la ieșire din granițele ariei tale de desfășurare, iar el este dispus să plătească, fă acest lucru. Dacă el vrea să adaugi un nou serviciu afacerii, include-l, atât timp cât vei fi plătit, bineînțeles. Dacă ai în vedere ceea ce clientul tău dorește să faci, vei avea parte de o afacere de succes.

Oamenii care mă plătesc au dreptul să îmi spună ceea ce doresc să le ofer

Oamenii care te plătesc, fie ei clienți sau angajatori, au dreptul să îți spună ceea ce să faci și cum să faci chiar și până la ultimul detaliu. În loc să te plângi, lucrează pentru a aduce pe aceeași lungime de unde ceea ce îți place să faci cu ceea ce oamenii te plătesc  să faci și astfel, prin control și puțin management, orice problemă dispare.

Ionela Văcaru

Surse foto:

2liveandlearn.com

delivermagazine.com