Rochiile de mireasă ale anului 2012

Fiecare femeie doreşte ca în ziua nunţii să se simtă minunat şi să poarte o rochie de mireasă care să atragă privirile. Tendinţele din 2012 oferă o multitudine de modele chiar şi pentru cele mai pretenţioase mirese.

Anul acesta rochiile de mireasă sunt foarte chic şi romantice: mari, cu volane şi dantelă, cu mâneci sofisticate, cu flori supradimensionate şi cu accesorii inspirate din trecut. Materialele din care sunt create rochiile sunt unele dintre cele mai sofisticate şi elegante şi preţioase: satin, organză, dantelă. Într-un cuvânt, rochiile de mireasă din anul 2012, sunt fabuloase.

Designerii de rochii de mireasa optează, în anul 2012, pentru rochii cu corsete lucioase, feminine, cu detalii extravagante (dantelă, mărgele), fără bretele. Corsetul inspirat din epoca de demult şi fusta voluminoasă, simplă sau cu modele chic şi romantice, oferă un plus de eleganţă şi rafinament, atrăgând, cu siguranţă, privirile invitaţilor.

În cazul în care veţi opta pentru o rochie de mireasă fără mâneci, simplă, este nevoie să completaţi ţinuta cu un bolero din dantelă, care să ofere un plus de senzualitate. Designerii oferă o multitudine de modele din care să alegeţi.

O altă tendinţă în materie de rochii de mireasă pentru acest sezon sunt rochiile cu spatele gol. De o senzualitate inedită, decupajul în partea din spate a rochiei, ornat într-un mod complicat cu dantelă sau mărgele, va crea o rochie de mireasă detaliată şi sexy.

Se poartă în acest an şi rochiile de mireasă simple, feminine, acel plus de rafinament fiind dat de o centură subţire şi delicată în talie. Designerii aleg, pentru acest accesoriu, materiale precum satin, dantelă, mătase, sau ornamente precum mărgele, paiete, bijuterii sau flori brodate atent şi delicat.

Decolteurile iluzie sunt și ele la modă. Completate de o fundă imensă sau de un accesoriu extravagant, rochiile vor căpăta un aer clasic şi elegant.

 Anii ’20 revin şi în tendinţele rochiilor de mireasă. Rochii lungi, detalii inspirate din epocă, fuste pline de ornamente şi corsete cu detalii feminine, cu decupaje în spate şi decolteu iluzie, toate acestea vor da naştere unei rochii vintage şi, totodată, modernă.

Mânecile din dantelă pentru rochiile de mireasă sunt şi ele în tendinţă. Lungi sau trei sferturi, pe un umăr sau nu, cu modele complicate sau clasice şi simple, mânecile pentru o rochie de mireasă rămân elementul care va face diferenţa. De asemenea, şliţul într-o parte sau detalii pe un umăr, cum ar fi o floare, fac parte din tendinţele acestui an.

Rochiile de mireasă colorate, au devenit populare în anul 2012. Designerii optează pentru culori disceret precum lavanda, caisă, bej. Dacă nu sunteţi atât de îndrăzneţe, puteţi opta pentru o pată de culoare pentru rochia de mireasă: au devenit un must-have curelele colorate sau fundele în nuanţe tari.

Dacă nu v-aţi hotărât încă ce rochie de mireasă să purtaţi în ziua cea mare, sperăm că noi v-am fost de ajutor întrucât găsiţi, cu siguranţă, între aceste modele unul care să vă avantajeze şi care să fie pe placul vostru.

Andreea Onofriesei

Surse foto:

weddingsbylilly.com

wedding.theknot.com

brides.com

thenaturalbride.wordpress.com