Ropharma lansează Pagosten, combinaţia originală pentru silueta ideală!

Afecţiunile asociate cu obezitatea sunt din ce în ce mai numeroase şi alarmante, manifestându-se la nivelul întregului organism. Obezitatea este un factor de risc în 75% din bolile contemporane. Astfel, kilogramele în plus nu mai sunt demult doar o problemă estetică, ci un adevărat pericol pentru sănătate. Cercetările au arătat că persoanele care depăşesc cu până la 40% greutatea normală, sunt de două ori mai mult predispuse riscului unei morţi premature. Acest lucru se întâmplă din cauză că obezitatea este foarte strâns corelată cu afecţiuni medicale foarte grave: probleme cardiovasculare şi atacuri cardiace, diabet, cancer, tensiune arterială crescută, osteoporoză şi probleme respiratorii precum astmul.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor care se luptă cu surplusul de kilograme şi afecţiunile adiacente acestuia, dar şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate, Ropharma, compania producătoare şi distribuitoare de medicamente, suplimente alimentare şi lapte praf, cu două fabrici proprii în Târgu Mureş şi Chişinău, lansează pe piaţa din România un nou produs, destinat managementului greutăţii corporale: Pagosten.

Pagosten – suplimentul alimentar care te ajută să-ţi controlezi eficient greutatea

Pagosten reprezintă o combinaţie inovativă a două componente active: penta-acetil-glucoza şi inulina.

Penta-acetil-glucoza  constituie o formă uşor administrabilă de acid acetic (oţet). Acesta este un remediu vechi şi recunoscut în curele de slăbire, prin scăderea nivelului de zahăr din sânge, reducerea apetitului şi menţinerea unei senzaţii de saţietate mai multă vreme.  În plus, studiile au demonstrat că oţetul scade nivelul colesterolului rău şi îl creşte pe cel bun.

Cel de-al doilea ingredient, inulina, este o fibră solubilă utilă în curele de slăbire datorită senzaţiei de saţietate pe care o determină, fără a creşte nivelul de zahăr din sânge sau a mări numărul de calorii. Un alt beneficiu pe care îl aduce inulina organismului se răsfrânge asupra sănătăţii intestinului, datorită propietatilor sale prebiotice. Acestea acţionează mai mult decât o simplă fibră alimentară, contribuind la hrănirea bacteriilor intestinului, care sunt benefice organismului. Totodată, inulina previne apariţia cancerului de colon şi asigură un bun tranzit intestinal. De asemenea, consumul de inulină favorizează întărirea sistemului imunitar şi scade riscul apariţiei diareei sau a constipaţiei.

De asemenea, cercetările au demonstrat că 6 g de inulină au aceeaşi capacitate de supresie a poftei de mâncare cu echivalentul a 260 calorii.  Totodată, inulina stimulează absorbţia calciului, reduce concentraţia glucozei în sânge  şi îmbunătăţeşte metabolismul.

Combinaţia sinergică a penta-acetil-glucozei ( 200 mg), inulinei ( 350 mg), amidonglicolatului de sodiu, polivinilpirolidonei, stearatului de magneziu şi a talcului determina efecte benefice variate asupra organismului:

 • Reduce apetitul
 •  Menţine o senzaţie de saţietate
 •  Număr redus de calorii
 •  Stimulează absorbţia calciului
 •  Îmbunătăţeşte metabolismul

În plus, ingredientele din compoziţia Pagosten  sunt lipsite de toxicitate şi nu provoacă reacţii adverse.

Mod de administrare: 3-6 comprimate/zi fracţionate în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală, cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat, în funcţie de greutatea corporală. În general, o cură durează până la 3 luni, urmată de o pauză de o lună, apoi administrarea se poate relua.

La dozele recomandate nu au fost semnalate reacţii adverse. Rareori, în cazul persoanelor cu hiperaciditate gastrică se poate constata accentuarea simptomelor.

Contraindicaţii:

Copiilor sub 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Pagosten poate fi comandat pe site-ul Ropharma http://www.ropharma-healthcare.ro/produse, la preţul recomandat de 33 Lei.

Specialiştii medicali au stabilit că există anumite limite ce determină o greutate sănătoasă, astfel  o persoană este considerată obeză în cazul în care aceasta depăşeşte cu cel puţin 20% greutatea maximă normală corespunzătoare înălţimii sale.

Printre factorii ce măresc riscul apariţiei obezităţii şi problemelor corelate cu aceasta sunt:

 • factorii genetici- cresc riscul cu până la 50%
 • obiceiurile alimentare nesănătoase
 • sedentarismul
 • factori psihologici
 • vârstă
 • tabagismul
 • sarcina
 • medicamentele
 • alcoolul
 • boli şi afecţiuni: hipotiroidismul, sindromul Cushing, sindromul ovarelor polichistice
 • factori sociali (sărăcia şi nivelul scăzut de educaţie) şi de mediu (stilul de viaţă al populaţiei, nivelul de activitate fizică, acces la hrana sănătoasă)

Lipsa somnului poate duce la obezitate. Unele studii arată că persoanele care suferă de insomnia sunt predispuse la îngrăşare. Pe de altă parte, obezitatea poate duce la tulburări ale somnului datorită unor afecţiuni precum sindromul de apnee în somn.

Totuşi, vestea bună este ca o pierdere de greutate chiar şi modestă, de 5-10 kg, are un impact benefic enorm asupra sănătăţii: scade tensiunea arterială, micşorează nivelul colesterolului şi diminuează incidenta atacurilor cardiace.

 • scade tensiunea arterială
 • micşorează nivelul colesterolului
 • diminuează incidența atacurilor cardiac
 • ameliorează simptomele din afecţiunile respiratorii şi osteoarticulare
 • reduce complicaţiile ginecologice, obstetricale şi urologice
 • îmbunătăţirea vieţii sexuale

În concluzie, Pagosten vine în sprijinul persoanelor care doresc să scape de kilogramele nedorite, ajutând la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea statusului social.