S.Pellegrino aniverseaza 120 de ani printr-o calatorie gastronomica de exceptie

SP120_Ana_Ros_Alex_Petricean-4

Cu ocazia aniversării celor 120 de ani, S.Pellegrino a găzduit o cină specială, pregătită de Ana Roš, cheful restaurantului Hiša Franko din Slovenia, aflat pe locul 38 în topul The World’s 50 Best Restaurants, și Alex Petricean, cel mai bun bucătar român în 2018 conform ghidului Gault & Millau, prin care celebrul brand a creat o experiență unică distinșilor săi oaspeți.

Este pentru prima dată când un chef, al cărui restaurant se află printre cele mai bune 50 de astfel de locații din lume, gătește pentru publicul român, în colaborare cu unul dintre cei mai buni bucătari locali ai momentului.

SP120_Ana_Ros_Alex_Petricean-20

Cina S.Pellegrino a avut loc la restaurantul NOUA, deschis recent de Alex Petricean la București. Locația aleasă s-a potrivit ca o mănușă pentru celebrarea poveștii excepționale a celor 120 de ani ai S.Pellegrino, subliniind legătura strânsă a brandului cu lumea fine-diningului.

SP120_Ana_Ros_Alex_Petricean-25

Cei doi bucătari și-au ghidat oaspeții într-o călătorie gastronomică, unde tradiția și creativitatea au trecut frontierele și imaginația. Cina de nouă feluri a inclus preparate precum čompe s skuto (brânză fermentată și ciocolată afumată), creier de miel și bignè cu fructe de pădure conservate sau slănină de sepie, lapte din muguri de pin și pâine veche, create de Ana Roš, precum și chips de cartof cu smântână afumată și prune Mirabelle sărate sau salată de roșii cu brânză în crustă de mămăligă, pregătite de Alex Petricean.

S.Pellegrino_120_1

Timp de 120 de ani, S.Pellegrino a avut plăcerea să împărtășească oaspeților săi fiecare experiență de fine dining, adăugând întotdeauna efervescență ocaziilor speciale.

Ca un tribut adus acestei cine deosebite, S.Pellegrino a prezentat sticla în ediție limitată lansată cu ocazia aniversării celor 120 de ani. Aceasta este fabricată dintr-o sticlă pusă în valoare de elemente de design sub formă de diamante în relief. Cu fațete multiple, pure și gândite să reziste o veșnicie, diamantele surprind esența celor mai frumoase momente ale vieții.

S.Pellegrino_120_3