Samsung şi Ecotic i-au premiat pe cei preocupaţi de reciclare

Pentru a încuraja reciclarea deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice (DEEE), Samsung Electronics România a inițiat campania „Schimbă deșeurile cu tehnologia Samsung” cu sprijinul Ecotic o companie specializată în colectarea și gestionarea acestor tipuri de deșeuri, în vederea reciclării  și al Primăriei Sectorului 2. Campania, ce a avut loc în perioada 20 martie – 30 aprilie 2012, a premiat toți consumatorii care au casat un echipament uzat cu două vouchere oferite de Samsung: unul pentru o reducere de până la 20% la produse selectate și cel de-al doilea pentru participarea la o tombolă având ca premii electrocasnice Samsung.

Samsung contribuie prin această inițiativă la înlocuirea aparatelor vechi cu un consum mare de energie din casele românilor cu unele noi. În același timp, campania „Schimbă deșeurile cu tehnologia Samsung” constituite un prim pas în responsabilizarea consumatorilor.

„Aceasta este cea mai reușită colaborare dintre Samsung și Ecotic, rezultatele ei fiind foarte încurajatoare pentru noi și convingându-ne de potențialul acțiunilor dedicate clienților preocupați de protejarea mediului,” a declarat Roxana Șoric, Product Manager în cadrul Samsung Electronics România. „Până la finalul campaniei au fost strânse peste 5 tone de deșeuri, o cantitate însemnată de materiale ce vor fi transformate în noi produse după ce vor fi reciclate. Pentru a-i răsplăti pentru contribuția lor, dar și pentru a ajuta consumatorii să își reînnoiască aparatele de acasă, toți participanții la campanie au primit vouchere de reducere pentru electrocasnicele noastre, dar și șansa de a câștiga unul dintre premiile puse la bătaie în tombola de pe 4 mai.”

Extragerea de pe 4 mai a oferit participanților premii în electrocasnice Samsung în valoare totală de peste 4,000 de lei. Câștigătorul premiului 1 a primit o mașină de spălat, cei 5 câștigători ai premiului 2 au primit câte un cuptor cu microunde, iar cei 5 câștigători ai premiului 3, câte un aspirator.

În urma campaniei, Samsung are în plan continuarea parteneriatului cu Ecotic, pentru a dezvolta împreună noi programe de responsabilizare a consumatorilor români în ceea ce privește reciclarea.