Scapă de iritațiile de scutec și fă-ți bebelușul fericit cu Weleda!

Înainte de naștere, când te gândeai la ceea ce urmează, totul părea idilic: bebelușul tău dormea liniștit în leagăn, fiind scos doar pentru hrănit și îmbrățișat. În realitate lucrurile arată foarte diferit pentru mulți părinți.

În primele săptămâni este în general greu să adormi copilul în timpul nopții. Alți copii au dificultăți în a dormi în timpul zilei. Dacă bebelușul nu e doar treaz, ci este agitat aproape toată ziua, simți cum te apropii de disperare.

Dacă bebelușul tău este plângăcios, este foarte posibil ca problema să fie în scutec. Mămicile îngrijorate vor găsi probabil o ușoară iritație, cauzată de umezeala din scutec sau pur și simplu de pielea sensibilă a copilașului, care este de circa cinci ori mai sensibilă decât cea a unui adult, deci are nevoie de îngrijire specială.

Cum îmi dau seama că bebelușul este iritat?

Iritațiile de scutec apar sub mai multe forme. De obicei, debutează prin înroșirea ușoară a zonei de scutec. Zonele precum fesele și partea superioară a coapselor se înroșesc și devin umede, pielea se inflamează, apar pete, iar zona respectivă este fierbinte la atingere. În cazurile mai severe, pot apărea bășici și pustule.

Nu trebuie să te sperii, iritațiile provocate de scutece sunt aproape imposibil de evitat în primul an de viață al bebelușului, important este însă să înveti cum se poate trata această problemă. Cel mai simplu este să asiguri în primul rând o igienă cât mai bună a acestei zone, prin spălarea, fie cu apă și săpun, iar noi îți recomandăm săpunul cu gălbenele de la Weleda, fie cu Șamponul și loțiunea pentru spălare (2 în 1) de la Weleda.

Dacă pielea din zona scutecului prezintă semne de roșeață sau e predispusă la apariția eritemului fesier, atunci este indicat să aplici o cremă protectoare și vindecătoare pentru această zonă.

Nu uita că e foarte bine ca această cremă să fie cât mai naturală pentru a fi cât mai compatibilă cu pielea bebelușului și cel mai important, pentru a evita efectele secundare. Noi îți recomandăm cu cea mai mare încredere Crema de gălbenele pentru zona scutecului de la Weleda, o cremă protectoare și calmantă pe bază de extract de gălbenele cultivate bio-dinamic și oxid de zinc natural.

Indicată pentru: iritațiile și roșeața pielii din zona scutecului, cauzate de eritemul fesier sau cauzate uneori de apariția dinților.

Cum acționeaza: Lanolina, ceara de albine din această cremă formează o barieră naturală protectoare între pielea delicată a bebelușului și umezeala din scutec. Oxidul de zinc usucă și vindecă iritțiile foarte eficient. Imediat după aplicarea cremei, extractele de gălbenele și mușețel încep să calmeze zona. Gălbenelele au efect vindecător iar mușețelul reduce inflamațiile și calmează pielea. Rezultatul va fi deja vizibil la urmatorul schimb de scutec!

Mod de aplicare: La schimbatul scutecului spală fundulețul bebelușului sau, dacă nu este posibilă spălarea, curăță-l cu un prosop sau un material moale (din bumbac) în care ai impregnat puțin lapte de corp cu gălbenele.

După spălare aplică din plin Crema de gălbenele pentru zona scutecului pentru a crea un adevărat strat protector între fundulețul iritat și umezeală. Dacă iritația este foarte roșie sau dureroasă, se recomandă să utilizați Crema de gălbenele pentru zona scutecului de fiecare dată la schimbatul scutecului.

După ce iritația a trecut, se poate reveni la aplicarea unui produs de îngrijire a corpului cum sunt Crema de corp cu gălbenele pentru bebeluși sau Loțiunea de corp cu gălbenele. Prețul Cremei cu gălbenele pentru zona scutecului este de aproximativ 32 Lei.

Ingrediente: Extract de gălbenele, Extract de mușețel, Oxid de zinc, Ulei de migdale, ulei de susan, Ceară de albine, Lanolina, Hectorit, Apă, Gliceride obținute din uleiuri vegetale precum cel de rapiță, cocos sau palmier și glicerină vegetală, uleiuri esențiale de lavandă și salvie.

Medicul pediatru Ana-Maria Briot a testat produsele Weleda și iată ce le sfătuiește pe mămici: “Pielea bebelușilor este foarte expusă iritațiilor și din acest motiv trebuie să avem mare grija cum o tratăm. Experiența mi-a demonstrat eficiența extraordinară a  Cremei cu gălbenele pentru zona scutecului, de la Weleda. Aceasta asigură protecția și hidratarea necesare, prevenind și calmând iritațiile pielii bebelușului.

Sfatul meu: la fiecare schimb, spalați fundulețul bebelușului cu apă călduță și un produs special pentru băița bebelușilor, după care uscați bine prin tamponare și aplicați crema de protecție de la Weleda.”

Cum apare iritația?

Există diverse cauze “vinovate” de apariția iritației, chiar și alimentația copilului, însă dintre cele mai des întâlnite cazuri putem enumera umezeala, sensibilitatea chimică, alimentele noi sau infecțiile.

Nici cele mai absorbante scutece nu reușesc să elimine toată umezeala, iar pielea bebelușului este foarte delicată și se irită. Șervețelele umede, mai ales atunci când sunt folosite în exces, sunt de cele mai multe ori cauza apariției iritațiilor, motiv pentru care trebuie folosite doar în cazuri de urgență.

Sensibilitatea bebelușului la chimicale poate fi o altă cauză – pur și simplu micuțul a dezvoltat o alergie la contactul cu scutecul. Rănile din zona scutecului pot fi provocate și de apariția dinților sau poate fi vorba și de o loțiune sau o pudră de talc folosită, pe care copilașul nu o tolerează.

Ce să fac ca să îi fie bine bebelușului?

Crema de gălbenele pentru zona scutecului de la Weleda este cu siguranță cea mai bună soluție naturală pentru bebelușul tău, având efect imediat de calmare și neavând efecte secundare – ameliorează iritația și îl face pe bebe să fie mult mai liniștit!

Dacă pielea bebelușului tău este roșie și sensibilă și prezintă răni, crema de gălbenele pentru zona scutecului o va ameliora datorită oxidului de zinc conținut. Așadar, adaugă pielii un strat impermeabil pentru a o proteja de umezeală.

Despre Weleda

Orientată către viitor, dar cu mulți ani de experiența în spate, modernă, păstrandu-și însă tradiția antropozofică, Weleda este compania care creează produse medicale și de îngrijire a corpului bazate pe gândirea holistică conform căreia omul trebuie să trăiască în armonie cu natura. Weleda a fost înființată în anul 1921, ca laborator farmaceutic, având propriile culturi de plante medicinale. În prezent, Weleda este principalul producător mondial de remedii naturale și produse complete de îngrijire pentru întreaga familie!

Produsele Weleda sunt disponibile în farmaciile Dona, Centrofarm, Remedio, Citypharma, în  Plafar, și în magazinele naturiste și magazine online, din toată țara (MioBio, Napati, BioGood,Organika, Biobunătăți, etc).

Produsele sunt testate clinic și nu sunt testate pe animale. Produsele Weleda susțin utilizarea materiilor prime ecologice și economisirea apei și a energiei. Ele sunt produse în Germania, la Schwäbisch Gmünd, în apropiere de Stuttgart.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi-ne pe weleda.com.ro și weledababy.ro