Sexul oral – secretul fericirii feminine

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din New York a descoperit că sexul oral nu are beneficii doar asupra stării generale de sănătate a femeilor, ci și asupra stării lor de fericire.

Fluidul seminal conține produse care îmbunătățesc dispoziția și care conține, cel puțin, trei componente antidepresive.

Conform rezultatelor, acest lucru se datorează faptului că materialul seminal – pe lângă spermatozoizi – conține substanțe antidepresive precum serotonina și tireotropina (un hormon care are aceeași funcție) și melatonina, un inductor natural al somnului.

 Ca și cum n-ar fi de ajuns, în compoziția sa se mai găsesc și produse chimice precum oxitocina şi cortizolul care îmbunătăţesc starea generală de spirit și performanța cognitivă.

Studiul a fost realizat pe un grup de 293 femei care au expus, în detaliu, caracteristicile vieții lor sexuale. Concluziile generale au fost evidente: femeile care au avut relații sexuale în mod frecvent și au avut contact direct cu fluidul seminal, au fost mai puțin depresive, mai sănătoase, mai fericite și au avut rezultate mai bune în evaluările privind dezvoltarea nivelului intelectual.

Sexul oral aduce mai multe beneficii cuplului

“Felația (sexul oral făcut de femei bărbaților) este una dintre activitățile favorite, poate cele mai erotice, pentru majoritatea sexului masculin. Conform raportului Kinsey, doar între 1 și 3% dintre aceștia spun că ideea de a primi sex oral le displace”, afirmă doctorul Victoria Alfaro, medic acreditat în sexologie clinică. Este, în definitiv, ceva esențial pentru o  întâlnire erotică și trebuie să fie ceva plăcut pentru ambii parteneri.

Totuși, este o întreagă poveste. Lor le place să facă asta, dar și să li se facă sex oral. Femeilor, le place mai puțin. Cheia este în a învăța să te bucuri atunci când faci sex oral. Dar, “să o faci asta bine implică două secrete”, explică scriitoarea Paola Kullock.

“Mai întâi este vorba despre entuziasm: dacă îți place să practici sexul oral, atunci sigur că ești bună în a face asta. Apoi este vorba despre o partea mai tehnică: respirația. Trebuie să inspiri și să expiri pe nas, în acest fel evitând să te sufoci și să te îneci. Este aceeași respirație pe care o practici la orele de canto, pilates sau yoga”, spune directoarea Scolii de Sex PK.

Sursă foto: Entremujeres.com si Pinterest.com